ΥΛΙΚΑ
Για τη Ζύμη
250 γρ Βούτυρο
250 γρ ζάχαρη
6 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
400 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
200 γρ τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
Για το Σιρόπι
3 πότηρια νερό
2 πότηρια ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα , την φυλάτε στο ψυγείο.
Στο κάδο του μίξερ σας ρίχνετε το Βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα
κτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να
απορροφηθούν. Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και τη φρυγανιά.
Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο
μείγμα.
Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Δουλεύετε ακόμα για 2 λεπτά .
Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε μέσα τη μαρέγκα και την ενσωματώνετε
απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στους 180ο
για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζετε εάν έχει γίνει βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ψημένη
ζύμη. Εάν βγει στεγνό η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.
Όσο ψήνετε την καρυδόπιτα φτιάχνετε το σιρόπι.
Καλη Επιτυχια…..
ΥΠΕΡΟΧΗ......
ΑπάντησηΔιαγραφή