Σελίδες

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΝΙ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ + ΓΙΑΟΥΡΤΙ(NTR)





     ΥΛΙΚΑ

2 κιλά αρνί κομμένο σε μερίδες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
8-10 αγκινάρες
1 κιλό γιαούρτι
2 αυγά
2 κ.σ. άνηθο
2 κ.σ. μάραθο
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
250 γρ. κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε το κρέας να φύγουν τυχόν κοκαλάκια από το ταλιάρισμα (κοπή κρέατος).
Το βάζουμε σε λεκάνη, στύβουμε μισό λεμόνι και αλείφουμε καλά το κρέας.
 Το περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο (από το συνολικό της συνταγής) και το αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ταψί μαζί με όλα τα υγρά που έχουν μείνει στο μπολ.
Το ψήνουμε στις αντιστάσεις στους 180οC για περίπου 1 ώρα και 45΄, να ροδίσει και να μαλακώσει.
 Εάν αρχίσει να ροδίζει νωρίς το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις ζεματάμε σε αλατισμένο νερό που βράζει για  πεντε λεπτα.
Τις στραγγίζουμε.
 Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τα μυρωδικά και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Τα ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει σαν αραιός χυλός.
Αφού ψηθεί το κρέας, τοποθετούμε ανάμεσα στις μερίδες αρνιού τις αγκινάρες και περιχύνουμε με το χυλό γιαουρτιού.
Ξαναψήνουμε το φαγητό για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσει το γιαούρτι και να κάνει κρούστα.
     Καλη Ορεξη!!!!!!

ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ...(NTR)






ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ  ΤΗΣ..... ΓΙΑΓΙΑΣ..... ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Η πατάτα η σωστή

Όταν βρεθούμε στο μανάβικο, προτιμάμε πιο σφιχτή πατάτα για καλύτερο αποτέλεσμα στο τηγάνι

Ετοιμάζοντας τις πατάτες

Για να τηγανιστούν ομοιόμορφα, τις κόβουμε όσο μπορούμε όλες σε ίδιο σχήμα και μέγεθος
Τις βυθίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και μπόλικο αλάτι, όπου τις αφήνουμε για 30 λεπτά
Μετά τα 30 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε μία πετσέτα

Στο τηγάνι

Γεμίζουμε με ελαιόλαδο ένα βαθύ τηγάνι ή μια κατσαρόλα ώστε το λάδι να καλύπτει πάνω από το μισό σκεύος
Τηγανίζουμε τις πατάτες για 4-5 περίπου λεπτά (μέχρι να μαλακώσουν)
Τις ανακατεύουμε,  τις βγάζουμε από το σκεύος με μια τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας, για να απορροφήσει το λάδι
Τις αφήνουμε να κρυώσουν

Το μεγάλο φινάλε

Ανάβουμε δυνατή φωτιά και βάζουμε πάλι τις πατάτες να τηγανιστούν κανονικά
Μόλις γίνουν…χρυσές, τις αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και απολαμβάνουμε λαχταριστές τραγανές τηγανητές πατάτες

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~8~(NTR)




  ΥΛΙΚΑ


Για τη Ζύμη

250 γρ Βούτυρο
250 γρ ζάχαρη
6 αυγά
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
400 γρ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
200 γρ τριμμένη φρυγανιά (γαλέτα)
1 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Φρέσκο βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού


Για το Σιρόπι

3 πότηρια νερό
2 πότηρια ζάχαρη
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζετε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα , την φυλάτε στο ψυγείο.
Στο κάδο του μίξερ σας ρίχνετε το Βούτυρο και τη ζάχαρη. Τα κτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να απορροφηθούν.  Ρίχνετε τη ψιλοκομμένη καρυδόψιχα και τη φρυγανιά.
Διαλύετε το μπέικιν πάουντερ μέσα στο κονιάκ και το ρίχνετε στο μείγμα.
Προσθέτετε όλα τα μπαχαρικά. Δουλεύετε ακόμα για 2 λεπτά .
Σταματάτε το μίξερ, ρίχνετε μέσα τη μαρέγκα και την ενσωματώνετε απαλά στο μείγμα με μια σπάτουλα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί, αδειάζετε το μείγμα και ψήνετε στους 180ο για περίπου 45 λεπτά.
Δοκιμάζετε εάν έχει γίνει βάζοντας ένα μαχαίρι μέσα στη ψημένη ζύμη.  Εάν βγει στεγνό η καρυδόπιτα είναι έτοιμη.
Όσο ψήνετε την καρυδόπιτα φτιάχνετε το σιρόπι.
     Καλη Επιτυχια…..

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΤΑΤΕΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ(NTR)




  ΥΛΙΚΑ

  1 ½ κιλό πατάτες
  10 αυγά
  λίγη ζάχαρη
  2 βανίλιες
  μέλι
  κανέλα σε σκόνη
  Λαδι
  Τριμμενους ξηρους καρπους

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τις πατάτες, τις βράζουμε με τη φλούδα τους και όταν σκάσει η φλούδα τους τις βγάζουμε από τη φωτιά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε στο μπλεντερ.
Τις χτυπάμε καλά και προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και κάνουμε τα υλικά ένα ζυμάρι.
Παίρνουμε λίγη-λίγη ζύμη με ένα κουταλάκι και τη ρίχνουμε στο Λαδι
που έχουμε ήδη βάλει σε κατσαρόλα και έχει κάψει.
 Γυρίζουμε τους λουκουμάδες και από τις δύο μεριές για να τηγανιστούν.
Πρέπει να τους βγάλουμε γρήγορα για να μην καούν.
Τους τοποθετούμε σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με μέλι και από πάνω ρίχνουμε κανέλα και τριμμενα καρυδια  η αμυγδαλα.
      Καλη Επιτυχια…..

ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ(NTR)

 Ευκολο...Γρηγορο....Δοκιμαστε το!!!!!!!!






     ΥΛΙΚΑ

         1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
         1 σακουλάκι ινδοκάρυδο (περίπου 1 φλιτζανι)
         1-2 βανίλιες


         ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Αναμιγνύετε καλά σε ένα μπολ ολα  τα υλικά
 (κρατήστε λίγο ινδοκάρυδο για να κυλήσετε τα μπαλάκια μετά)
 και κατόπιν τα πλάθετε σε μέγεθος που έχει περίπου ενα καρυδακι(μπαλακι) 
Μπορεί να χρειαστεί περισσότερη ποσότητα ινδοκάρυδου, ανάλογα με το πόσο ξερό είναι.
Πρέπει η μάζα να έχει αρκετή συνοχή ώστε να πλάθεται και να μην καταρρέει αλλά ούτε και να τρίβει.
       Κυλάτε την κάθε χιοννούλα σε ένα πιατάκι με ινδοκάρυδο 
        για επικάλυψη.



        ~~~Αντι να κυλήσετε την χιονούλα σε ινδοκάρυδο, μπορείτε να την κυλίσετε σε τρούφα, ή σε τριμμένους ξηρούς καρπούς.

 Μια άλλη ακόμα ιδέα, αν σας αρέσουν τα φουντούκια, είναι να πλάσετε κάθε χιονούλα γύρω από ένα φουντούκι.

Οι χιονούλες μπορούν να μπουν στην κατάψυξη, διατηρούνται εξαιρετικά και είναι πολύ καλή λύση για ένα γρήγορο και εύκολο γλυκό στην περίπτωση έκτακτων καλεσμένων. 


Μπορούν να καταναλωθούν απευθείας από την κατάψυξη ως παγωτίνια αλλά αρκούν λίγα λεπτά για να πάρουν θερμοκρασία περιβάλλοντος. 

Είναι ιδανικές για παιδικά πάρτυ και επίσης είναι μια συνταγή που μπορείτε να κάνετε μαζί με τα ίδια τα παιδιά~~~~



Καλη Επιτυχια!!!!!!