Σελίδες

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΡΕΒΑΝΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ(NTR)






ΥΛΙΚΑ

5 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 μικρά γιαουρτάκια
1 και 1/2 κούπας σιμιγδάλι χοντρό
2 κούπες αλεύρι
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κοφτό σόδα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

6 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
μερικές σταγόνες λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
 Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και προσθετουμε τους κρόκους  
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά να γίνει αφρατο. 
Προσθέτουμε και τα γιαουρτάκια με τη σόδα, το αλεύρι, το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ  
Βάζουμε τη ζύμη σε ταψί της κουζίνας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι

 Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και τις βανίλιες. Μόλις αρχίσει να βραζει αφήνουμε 10' και βγάζουμε από τη φωτιά. 
Μόλις βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια

Ρίχνουμε ζεστό το σιρόπι στο ρεβανί μόλις βγει από το φούρνο. (πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά, σιρόπι και ρεβανί)

Όταν κρυωσει σερβιρουμε.
Αν θελουμε μπορουμε να πασπαλισουμε το γλυκο μας..με τριμμενη καρυδα.....
Καλη Επιτυχια!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου