Σελίδες

Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ(NTR)





ΥΛΙΚΑ


½ φλιτζάνι του τσαγιού Eλαιόλαδο
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του τσαγιού Μαργαρίνη η βουτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρασί λευκό
3 ½ φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
1 ασπράδι αυγού
Σουσάμι για το τύλιγμα
1 λαδόκολλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μπλεντερ  ανακατεύουμε το Eλαιόλαδο, τη Μαργαρίνηη η βουτυρο, το κρασί και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι το μίγμα να γίνει αφρός.
Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το περιεχόμενο του μπλεντερ  και το σουσάμι και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή (ζύμη που να πλάθεται).
Χτυπάμε το ασπράδι με το μίξερ(μπλεντερ) και βάζουμε το σουσάμι για το τύλιγμα σε μια πιατέλα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα βουτάμε στο ασπράδι και μετά στο σουσάμι.
Τοποθετούμε τα κουλουράκια (να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν και δεν θέλουμε να κολλήσουν) σε ταψι όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 25 λεπτά.
Καλη Επιτυχια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου