Σελίδες

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ~2~(NTR)














ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ


 2 πορτοκάλια
 3 αυγά
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
 1 κουταλιά σούπας μπέικιν
μισό φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 300 γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο
1 φλ. ζάχαρη



ΣΙΡΟΠΙ

 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
 1 1/2 φλιτζάνι νερό φλούδες ενός πορτοκαλιού






 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.
Τα πολτοποιούμε στο μούλτι (με τις φλούδες).
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.
 Προσθέτουμε το γάλα ή το  γιαούρτι.
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.
 Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

 Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιροπι και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου