Σελίδες

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ.......ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)

Την Ιστορια αυτη μου την εμαθε η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ διαβαστε τη και δοκιμαστε τα Νοστημα και Γρηγορα ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ


ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
Από τον Κόμη Σάντουιτς!!!!!!!!
Το πρόχειρο φαγητό που περιλαμβάνεται μέσα σε δύο φέτες ψωμιού και είναι διάσημο ως «σάντουιτς» αποδίδεται στον John Montagu, ο οποίος ήταν ο 4ος κόμης Σάντουιτς (1718-1792) και φανατικός χαρτοπαίκτης και αγαπούσε αυτό το φαγητό επειδή του επέτρεπε να έχει πάντα ένα χέρι ελεύθερο προκειμένου να μην σταματάει την χαρτοπαιξία. Αρχικά, οι συμπαίκτες του ζήτησαν και αυτοί να τρώνε το ίδιο με τον σάντουιτς και στη συνέχεια καθιερώθηκε ως μόδα όχι μόνο μέσα στις χαρτοπαιχτικές λέσχες, αλλά και έξω από αυτές.
Πάντως, κατά μία άλλη εκδοχή, ο Κόμης Σάντουιτς δεν ήταν χαρτοπαίχτης, αλλά εργασιομανής και έτρωγε έτσι γιατί δεν ήθελε να χάνει χρόνο από την εργασία του.......



ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΜΕ ΑΥΓΟ

Υλικά

Για 2 μερίδες

2 φέτες ζαμπόν βραστό

4 φέτες ψωμί για τόστ

100 γρ. τριμμένη γραβιέρα

2 αυγά

Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη μαλακωμένο

αλάτι


 πιπέρι


Εκτέλεση

Βουτυρώνω ελαφρώς τις φέτες ψωμιού. Πάνω σε δύο φέτες ψωμιού βάζω από μια φέτα ζαμπόν και πασπαλίζω με την τριμμένη γραβιέρα. Σκεπάζω με τις άλλες δύο φέτες ψωμιού και ψήνω τα τοστ για 15 λεπτά στους 160 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Στο μεταξύ, τηγανίζω τα αυγά «μάτια» σε λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζω με αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Μόλις βγάλω τα τοστ από το φούρνο, βάζω πάνω τους τα τηγανισμένα αυγά και σερβίρω αμέσως.








Σάντουιτς με μελιτζανοσαλάτα

Yλικά
1 φρατζολάκι ψωμί
1 κουταλιά της σούπας cottage cheese
1 κουταλιά σούπας μελιτζανοσαλάτα
3-4 μέτρια φύλλα μαϊντανό
Mαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε εγκάρσια το φρατζολάκι σε δύο φέτες. Αλείφουμε και τiς δύο φέτες με τη
μελιτζανοσαλάτα.

 Στη συνέχεια προσθέτουμε στη μια από τις δύο φέτες το cottage

cheese .

 Προσθέτουμε πάνω της το μαϊντανό και το πιπέρι και στη συνέχεια κλείνουμε
το σάντουιτς με την άλλη φέτα.






Σάντουιτς
με γαλοπούλα  
Υλικά
1 ψωμί στρογγυλό
1 κουταλιά σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά σούπας μαγιονέζα
1 φλυτζάνι φρέσκα φύλλα σπανάκι
100 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας βραστό, σε φέτες
1 μικρή ντομάτα, σε φέτες

Εκτελεση

Κόβουμε το ψωμακι σε δύο φέτες.
Ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού με τη
μαγιονέζα και αλείφουμε και τις δυο φέτες . Στη συνέχεια, τοποθετούμε σε στρώσεις τα
φύλλα σπανάκι, τη γαλοπούλα και την τομάτα, αρχίζοντας και τελειώνοντας με το
σπανάκι. Τέλος, τοποθετούμε και τη δεύτερη φέτα ψωμακι.




Σάντουιτς
με ζαμπόν και αβοκάντο
Υλικά
1 φρατζολάκι πολύσπορο
¼ φλυτζάνι βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
3 φέτες ζαμπόν καπνιστό
1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένo και κομμένo σε φέτες
1 κουταλακι πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φραντζολάκι στα δύο.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη μουστάρδα και το πιπέρι, μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα


και αλείφουμε εσωτερικά και τις δύο πλευρές του ψωμιού.
Τοποθετούμε το ζαμπόν και το αβοκάντο και προσθέτουμε το αλάτι.
Κλείνουμε το σάντουιτς και το τοποθετούμε για 3 ώρες στο ψυγείο, πριν το
σερβίρουμε.







Σάντουιτς

μ
ε σολομό και άνηθο

Υλικά
1 φρατζολάκι πολύσπορο
¼ φλυτζάνι βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
50 γραμμάρια σολομό καπνιστό
1 αγγουράκι Κνωσσού κομμένο σε φέτες
1/3 κουταλιά τσαγιού σκόρδο σε κόκκους
1 κλωναράκι άνηθο
Αλάτι


Εκτελεση

Κόβουμε το φρατζολάκι στα δύο.
Ανακατεύουμε το βούτυρο με το αλάτι και
αλείφουμε και τις δυο φέτες του ψωμιού. Κόβουμε το αγγουράκι σε φέτες.

Πάνω στη μια φέτα του ψωμιού τοποθετούμε μια στρώση σολομό και μια στρώση
αγγουράκι εναλλάξ.


Πασπαλίζουμε με το σκόρδο, προσθέτουμε τον άνηθο και
σκεπάζουμε το σάντουιτς με τη δεύτερη φέτα.


Καλη Ορεξη!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου