Σελίδες

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ(NTR)







Υλικά

 

350γρ έτοιμο  παντεσπανι
400γρ φράουλες, κομμένες σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας καστανη  ζάχαρη
500γρ έτοιμη κρέμα κασταρτ η
250
ml κρεμα γαλακτος
μαρμελαδα φραουλας
λικέρ φράουλας ή βατόμουρου

Εκτελεση

 


Κόβουμε σε φέτες το παντεσπάνι και απλώνουμε στην μία πλευρά κάθε φέτας ένα στρώμα μαρμελάδας. Βάζουμε δύο φέτες μαζί σαν το τοστ, και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Μοιράζουμε τους κύβους κεικ σε 6 ψηλά ποτήρια και περιχύνουμε με λίγο λικέρ φράουλας.
Βάζουμε τις κομμένες φράουλες σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με την ξανθιά ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τις φράουλες και βάζουμε μία στρώση φράουλες πάνω από το ετοιμο παντεσπανι(κεικ).
 Περιχύνουμε τις φράουλες με κρέμα κάσταρτ και στολίζουμε με την κτυπημένη φρέσκα κρέμα και λίγες φράουλες στην κορυφή. Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστο μισή ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου