ΥΛΙΚΑ
400 γρ φύλλο μπακλαβά
½ φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο για τα φύλλα
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
3 φλιτζάνια τσαγιού αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη με τη φλούδα
1 φλιτζάνι του τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
6 αυγά
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Για το Σιρόπι
2 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 κομματάκια ακοπάνιστη κανέλα
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
2-3 φλούδες λεμονιού
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με το 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, ανακατεύοντας με το μπέικιν πάουντερ, την αμυγδαλόψιχα, την κανέλα, το κονιάκ και τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα μαρέγκα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο 30). Στρώνουμε 8 φύλλα κάτω, αφού βουτυρώσουμε χωριστά το κάθε ένα, ρίχνουμε μετά τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με άλλα 6 φύλλα, βουτυρώνοντας πάλι το καθένα.
Κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό και το ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180-200 βαθμούς) μισή ώρα.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε για 10 λεπτά σε ανάλογη κατσαρόλα όλα τα μαζί τα υλικά του σιροπιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει κάπως και, αμέσως μόλις βγάλουμε την κοπεγχάγη από το φούρνο, την περιχύνουμε.
Καλή επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου