ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200γρ. τυρί
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200γρ. τυρί
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι και πιπέρι
Αλεύρι
Φρυγανια τριμμενη(Γαλετα)
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν.
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.
Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός
από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, μετα από την τριμμενη φρυγανια(γαλετα) και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, μετα από την τριμμενη φρυγανια(γαλετα) και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου