Σελίδες

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ~21~(NTR)













 Υλικα

Για τη ζύμη

500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
440γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

5 αβγά χτυπημένα
400γρ. φέτα
2 ½ φλιτζάνια τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, μυζήθρα, γραβιέρα)
Για το ψήσιμο
1 κρόκο αβγού ανακατεμένο με 2 κουτ. γλυκού νερό

Εκτελεση

Φτιάχνετε τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτετε το βούτυρο και τρίβετε το μίγμα με τα δάκτυλα, μέχρι να ποτιστεί το αλεύρι με το βούτυρο. Προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακιά ζύμη. Βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα, πριν τη χρήση.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της γέμισης, μέχρι να ενωθούν καλά.
Ετοιμάζετε τα τυροπιτάκια: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χωρίζετε τη ζύμη σε 2 – 3 μέρη και τα πλάθετε σε μπάλες. 
Παίρνετε μία – μία τις μπάλες και πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, τις ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε φύλλα πάχους 1/4εκ.
Με το στόμιο ενός ποτηριού, ή με κουπ πατ διαμέτρου 7εκ. κόβετε στρογγυλούς δίσκους. 
Στο τέλος μαζεύετε τη ζύμη που μένει μετά το κόψιμο, την ξαναπλάθετε σε μπάλα και την ανοίγετε ξανά σε φύλλο, για να κόψετε και άλλους στρογγυλούς δίσκους.
 Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Παίρνετε ένα-ένα τα κομμάτια της ζύμης και βάζετε από 1 κοφτό κουτ. γλυκού γέμιση στη μέση. 
Ύστερα διπλώνετε τη ζύμη έτσι ώστε να σχηματιστεί μισοφέγγαρο και πιέζετε τις άκρες με πιρούνι βουτηγμένο σε νερό.
Τοποθετειτε  τα πιτάκια σε λαδωμένο ταψί, έτσι ώστε να μην ακουμπάνε μεταξύ τους και µε ένα πινέλο τα αλείφετε με το µίγµα του αβγού και τα ψήνετε στο φούρνο για 15 – 20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Καλη Επιτυχια!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου