Σελίδες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΠΙΤΣΑ ΕΥΚΟΛΗ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ*****(NTR)





Υλικα

6 μέτριες πατάτες,
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
4 κοφτές κουταλιές βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα,
4 κοφτές κουταλιές αλεύρι,
½ κουταλάκι μουστάρδα,
1 ½ φλιτζανι γάλα,
2 φλιτζανια (200 γρ.) τριμμένο τυρί γκούντα (Gouda) ή κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο (Regato) ή άλλο σκληρό τυρί,
6 φέτες ζαμπόν τεμαχισμένες,
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό,
Αλάτι

Πιπέρι.


Εκτελεση




Βάζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι. Τις αφήνετε να βρασει το νερο και ύστερα τις βράζετε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (όταν τις τρυπάτε με πιρούνι να μη βρίσκετε αντίσταση). 
Υστερα, τις στραγγίζετε, τις αφήνετε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρές ροδέλες.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνετε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψάκι η ενα τετραγωνο ταψι. 

Λιώνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
 Προσθέτετε το αλεύρι και το ανακατεύετε να απορροφηθεί και ύστερα, ρίχνετε μέσα λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς το μίγμα.
 Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να αρχίσει να βραζει και να πήζει σε κρέμα (μπεσαμέλ). 
Το αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα 1 ½ φλ. από το τυρί μέχρι να λιώσει.
Απλώνετε μια στρώση πατάτες στο ταψί, προσθέτετε το ζαμπόν σε μια στρώση και ύστερα τη μισή μπεσαμέλ. Απλώνετε από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες, ύστερα την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τέλος σκορπάτε στην επιφάνεια το υπόλοιπο τυρί. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 200 βαθμους  για ½ περίπου ώρα, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του.

Μπορειτε να κανετε και ατομικες πιτσες.
Δοκιμαστε τη ...
Καλη Επιτυχια!!!!!!και Καλη Ορεξη!!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Θα ξετρελαθειτε!!!!!!!Δοκιμαστε τη ειναι πανευκολο και Γρηγορο !!!!!ΠΛΗΡΕΣ....φαγητο~~~~

    ΑπάντησηΔιαγραφή