Σελίδες

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ(NTR)



ΥΛΙΚΑ


2 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα
4 μέτριες σουπιές καθαρισμένες
4 φέτες ψίχα ψωμιού
3 κουταλιές της σούπας γαλέτα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο(εγω δεν βαζω)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι ΤΟΠ
5 πατάτες
Αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε τα καλαμαράκια  τις σουπιές και τις σουπιές τα καλαμαράκια σε μικρά κομμάτια αφού πρώτα τα καθαρίσουμε και τα πλύνουμε καλά κάτω από άφθονο νερό.
Βάζουμε στο μπλέντερ τη σουπιά και τα καλαμάρια και τα αλέθουμε καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγη από την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κόκκινο κρασί, το ξίδι, το σέλινο, τη ρίγανη και τον μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής μάζα.
Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά τη γαλέτα τόση όσο χρειάζεται για να σφίξει το μείγμα και το πλάθουμε σε μπιφτέκια.
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε τη ρίγανη, λίγο νερό, το υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Τοποθετούμε τα μπιφτέκια ανάμεσα στις πατάτες και τα ψήνουμε στους 180C για 40-45 περίπου λεπτά.
      Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου