Σελίδες

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΤΑ....(NTR)





Για τα μικρα μας ζουζουνια......

  ΥΛΙΚΑ
  1 κουβερτούρα 
  100γρ. βούτυρο
  5 αυγά
  150γρ. αλεύρι
  1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  1 αχλάδι
  100γρ. φράουλες (ή μπανάνα)
  100γρ. αμυγδαλόπαστα λευκή
   50γρ. αμυγδαλόπαστα ροζ
(εγω χρησιμοποιω κουβερτούρα NESTLÉ DESSERΤ 200γρ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200⁰C βαθμούς.
Σε ένα μπολ κόβουμε σε κομματάκια 200γρ. κουβερτούρα και τη λιώνουμε μαζί με το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων για 2 λεπτά σε μεσαία ένταση (500W).Η σε κατσαρολα αλλα προσοχη  ν'ανακατευουμε συνεχως....
Προσθέτουμε στο μίγμα τα αυγά, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Κόβουμε το αχλάδι σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε και τις φράουλες ή μπανάνα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε 2 φόρμες (μια μεσαία φόρμα και μια μικρή για να φτιάξουμε στη συνέχεια τα αυτιά της γάτας) αφού τις έχουμε πρώτα βουτυρώσει και αλευρώσει.
Ψήνουμε για 25 λεπτά και 15 λεπτά αντίστοιχα τις 2 φόρμες.
Μόλις κρυώσουν, τα βγάζουμε από τις φόρμες και κόβουμε στη μέση το μικρό γλυκό ώστε να σχηματίσουμε τα αυτιά.
Απλώστε σε ένα αντικολητικό χαρτί την άσπρη αμυγδαλόπαστα και απλώστε τη πάνω στο γλυκό. 
Με τη ροζ αμυγδαλόπαστα σχηματίζουμε ένα φιογκάκι στο αυτί και  τη μύτη.
Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα και σχηματίστε με ένα κορνέ τα μάτια, το στόμα και τα μουστάκια.
Καλη Επιτυχια!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου