ΥΛΙΚΑ
Εγώ αυτό έφτιαξα για cheesecake
Για την βάση (μείωσα τα υλικά τής συνταγής διότι ήταν χοντρό )
3 μεγάλα αυγά (χωρισμένα κρόκοι από ασπράδια)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (ήταν 3/4)
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις(ήταν 3/4)
1 και κουταλιά της σούπας κορν-φλαουρ (ήταν 1,5)
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ( το μετράμε άλιωτο) (ήταν 1,5)
1 κουταλάκι μπεϊκιν( ήταν 1,5)
Λιγο αλάτι για να βάλουμε μέσα στην χτυπημένη μαρέγκα
Ξύσμα 1/2 λεμονιού ή 1 Βανίλια ή κακάο ανάλογα τι γεύση θέλουμε
και τι γέμιση θα βάλουμε πάνω του.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε κρόκους με την περισσότερη ζάχαρη που γράφει ή συνταγή να αφρατεψουν (όχι το βούτυρο) σε άλλη λεκάνη χτυπάμε τα ασπράδια και όταν χτυπηθούν ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλάτι και τα ανακατεύουμε να ενσωματωθούν. και τα ρίχνουμε στο μείγμα με την ζάχαρη-αυγά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέ τό κόρν -φλάουρ και το ρίχνουμε στο μείγμα διπλώνοντας το και μετά ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με την σπάτουλα να τα πάρει το μείγμα..
Ψήνουμε σε 24αρι ταψί στους 160c ,αέρα για περίπου 1/2 ώρα.
Εγώ πριν βάλω την γέμιση πάνω στο κρύο παντεσπάνι τό αλείφω με λικέρ .
Καλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου