Σελίδες

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~13~(NTR)








Υλικα

2 αυγά 
100 γρ. λευκή ζάχαρη, κρυσταλλική 
100 ml ελαιόλαδο 
50 γρ. μαλακό αλεύρι + λίγο επιπλέον (για το αλεύρωμα της φόρμας) 
5 γρ. μπέικιν πάουντερ 
30 γρ. κουβερτούρα υγείας  χοντροκομμένη

Για το γλάσο

 125 ml πλήρες φρέσκο γάλα 
125 γρ. κουβερτούρα υγείας  ψιλοκομμένη

Εκτελεση

 Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το λάδι και τα χτυπάμε καλά σε μέτρια ταχύτητα (για 7-8 λεπτά).Σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ
 Σε μπεν μαρί (μεταλλικό μπολ εφαρμοσμένο σε κατσαρόλα με νερό που βράζει) λιώνουμε την κουβερτούρα. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στον αέρα).Αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.Ψήνουμε για 30 λεπτά.
 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση. Αποσύρουμε, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
 Τοποθετούμε τη σοκολατόπιτα, αφού την έχουμε αφήσει να κρυώσει για 25-30 λεπτά, πάνω σε μια σχάρα και περιχύνουμε με το μείγμα ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να κρυώσει ελαφρά και να πήξει, κόβουμε και σερβίρουμε.
Καλη Επιτυχια!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου