.
Σοκολατένια cupcakes με κρέμα σοκολάτας
Για τα cupcakes
Υλικα
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
135 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
½ φλ. τσαγιού γάλα
40 γρ. κακάο
2 καψουλίτσας βανίλιας
1 κ.σ.κονιάκ
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [φαρίνα] κοσκινισμένο
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. σόδα
1 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση
Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής
Φτιάχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
Για τα cupcakes
Εκτελεση
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά, το κακάο, τις βανίλιες και το κονιάκ και συνεχίζετε χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέϊκιν και το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μείγμα αλευριού, σταδιακά, εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα. Ανακατεύετε το ξύδι με τη σόδα, το ρίχνετε στο μείγμα και συνεχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Γεμίζετε με το μείγμα θήκες για cupcakes [μεγέθους επιλογής σας] περίπου μέχρι τη μέση, τις βάζετε σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Με τη βοήθεια ενός κορνέ γαρνίρετε γεμίζετε τα capcakes μέχρι επάνω με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρετε με διάφορα ζαχαρωτά επιλογής σας.
Καλη Επιτυχια!!!!
Σοκολατένια cupcakes με κρέμα σοκολάτας
Για τα cupcakes
Υλικα
110 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
135 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
½ φλ. τσαγιού γάλα
40 γρ. κακάο
2 καψουλίτσας βανίλιας
1 κ.σ.κονιάκ
160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του [φαρίνα] κοσκινισμένο
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κοφτό κ.γ. σόδα
1 κ.σ. ξύδι
Εκτέλεση
Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής
Φτιάχνετε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
Για τα cupcakes
Εκτελεση
Χτυπάτε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε τα αυγά, το κακάο, τις βανίλιες και το κονιάκ και συνεχίζετε χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέϊκιν και το αλάτι και ανακατεύετε. Προσθέτετε το μείγμα αλευριού, σταδιακά, εναλλάξ με το γάλα στο μείγμα. Ανακατεύετε το ξύδι με τη σόδα, το ρίχνετε στο μείγμα και συνεχίζετε να χτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Γεμίζετε με το μείγμα θήκες για cupcakes [μεγέθους επιλογής σας] περίπου μέχρι τη μέση, τις βάζετε σε ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Με τη βοήθεια ενός κορνέ γαρνίρετε γεμίζετε τα capcakes μέχρι επάνω με τη κρέμα ζαχαροπλαστικής και γαρνίρετε με διάφορα ζαχαρωτά επιλογής σας.
Καλη Επιτυχια!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου