- 1 ποτήρι βούτυρο
- 1 ποτήρι λάδι
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι κανελογαρίφαλα
- 1 κουταλάκι σόδα
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλάκι μπέικιν - πάουντερ
- 4 κουταλιές κονιάκ
- 3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 ποτήρι καρύδια χοντροκοπανισμένα
- αλεύρι μαλακό , όσο χρειάζεται για να γίνει ζύμη μαλακιά (περίπου 1300 γρ.)
Υλικά για το σιρόπι
Εκτέλεση
Χτυπάτε το βούτυρο με το λάδι και τη ζάχαρη και συνεχίζετε με τα κανελογαρίφαλα, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό, το μπέικιν - πάουντερ διαλυμένο στο κονιάκ, το γιαούρτι, το ξύσμα, τα καρύδια και το αλεύρι. Ζυμώνετε καλά, πλάθετε τα μελομακάρονα και τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου