Σελίδες

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ


ΥΛΙΚΑ
135 γρ.ζελέ λεμόνι
700 γρ.βραστό νερό
30 γρ. μπράντι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
250 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Μπισκότα σαβαγιάρ
150 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
Φράουλες για την γαρνιτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύετε τη σκόνη ζελέ στο ζεστό νερό και προσθέστε το μπράντι.
Αφήνετε να κρυώσει.
Σταδιακά ρίχνετε το γάλα, τις φράουλες κομμένες μέσα στο ζελέ.
Βάζετε το μείγμα σε φόρμα και τοποθετείτε στο ψυγείο να κρυώσει και να στέκεται.
Μόλις ετοιμαστεί, αναποδογυρίζετε σε πιατέλα ανακατεύετε τη μαρμελάδα με μια κουταλιά νερό και αλείφετε το γλυκό σε όλες τις πλευρές.
Βάζετε γύρω γύρω τα μπισκότα και στερεώνετε με διακοσμητική κορδέλα.
Ανακατεύετε δυνατά την κρέμα και γαρνίρετε με κορνέ. Βάζετε στο κέντρο ώριμες, γερές φράουλες και διακοσμείτε με φυλλαράκια μέντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου