Σελίδες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Κέικ με λάδι (NTR)

Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

Κέικ με λάδι


Υλικά

  • 1 κιλό σταρένιο αλεύρι (ή 1/2 κοινό αλεύρι και 1/2 σιμιγδάλι)
  • 250 γραμμάρια λάδι (ελιάς)
  • 500 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 ποτηράκι του κρασιού χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια κανέλλα
  • 1 κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 ποτήρι σταφίδα μαύρη
κατασκευη

1.    Ανακατώνουμε πολύ καλά το αλεύρι με το λάδι.
2.    Διαλύουμε την σόδα στο κονιάκ.
3.    Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς με τελευταίες τις σταφίδες. (Αν η ζύμη είναι αραιή, προσθέτουμε αλεύρι. Αν είναι πηχτή, προσθέτουμε νερό).
4.    Ψήνουμε το γλυκό στους 180 βαθμούς (με φωτιά πάνω και κάτω) μέχρι να σκουρήνει αρκετά (1 ώρα περίπου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου