Σελίδες

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

φετα+Πιπερια*Πλεξουδα*(NTR)


Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα (Κανάκη) κουρού
6 κουταλάκια πολτός ελιάς
150 γρ φέτα λιωμένη
1 πιπεριά Φλωρίνης (από βάζο)
1 κουταλάκι ρίγανη
1 αυγό
Λίγο σουσάμι

Κατασκευη

Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα.
Ανοίγουμε το φύλλο και το απλώνουμε όπως είναι στο χαρτί της συσκευασίας του.
Το κόβουμε κάθετα σε 3 λωρίδες από την μεγαλύτερη πλευρά.
Αλείφουμε κάθε λωρίδα με 2 κουταλάκια από τον πολτό ελιάς.

Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και μοιράζουμε τη φέτα. Κόβουμε την πιπεριά σε λωρίδες και την μοιράζουμε στις λωρίδες της ζύμης. Αλείφουμε τις άκρες με λίγο νερό και τυλίγουμε τις λωρίδες σε ρολό.
Τις πιέζουμε καλά να κολλήσουν.
Ενώνουμε τις 3 λωρίδες μαζί και πιέζουμε να κολλήσουν καλά στην άκρη. Μετά πλέκουμε όπως κάνουμε με το τσουρέκι. Χτυπάμε το αυγό με μια κουταλία νερό και αλείφουμε καλά την πλεξούδα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και κόβουμε σε χοντρές φέτες.

Νοστιμότατο και πολύ εμφανίσιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου