Σελίδες

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Γαλακτομπούρεκο Σύρου(NTR)

ΥλικάΠροβολή εικόνας πλήρους μεγέθους

  • 14 φύλλα μπακλαβά
  • 8 αυγά
1Βανιλιεα 
 1/2 μπαίκιν
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια λάδι (ηλιέλαιο)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 1 λεμόνι χυμό
  • Για το σιρόπι:
  • 1 κιλό ζάχαρη2 κιλά νερό
  • 3 κομμάτια κανέλα5-6 γαρύφαλλα
  • τρίμα φλούδας λεμονιού

Ετοιμασία

1.     Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
2.     Απλώνουμε τα φύλλα του μπακλαβά στο ταψί μαζεύοντάς τα (σα μασουράκια, όχι απλωμένα).
3.     Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει η κρέμα και τα αδειάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ώστε να ροδοκοκκινίσει καλά και αφού το βγάλουμε ρίχνουμε το σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου