Υλικά
| |
κατασκευαστης1. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι και το χυμό λεμονιού σε μια κατσαρόλα επάνω σε σιγανή φωτιά να γίνουν μια κρέμα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. 2. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους ρίχνομε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα το μίγμα. 3. Από το μίγμα αυτό γεμίζουμε μία κούπα και τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. 4. Χτυπάμε τ'ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε σ' αυτά απαλά -απαλά το αλεύρι στο οποίο έχουμε βάλει και το μπέικιν (προαιρετικά προσθέτουμε μία κούπα καρύδια) και στη συνέχεια τα ενσωματώνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά πάντα. 5. Τέλος το αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι (28-30 cm) και το ψήνουμε στον αέρα στους 175 βαθμούς για 30' 6. Ενώ είναι ακόμα ζεστό το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και το καλύπτουμε με το μίγμα της κούπας που είχαμε βάλει στο ψυγείο. |
Σελίδες
▼
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου