Σελίδες

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ (NTR)

ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΒΑΓΙΑΡ


ΥΛΙΚΑ
320 γραμμαρια Σαβαγιαρ μπισκοτα
160 γραμμαρια βουτυρο γαλακτος
320 γραμμαρια ζαχαρη
320 γραμμαρια γαλα
80 γραμμαρια σοκολατα
4αυγα
½ ποτηρακι κονιακ
βανιλιες 2

 

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Δερνουμε τους κροκους με τη μιση ζαχαρη και το βουτυρο με την υπολοιπη ζαχαρη.
Ριχνουμε τους κροκους μεσα στο βουτυρο και τα κτυπαμε όλα μαζι
Επειτα κτυπαμε τα ασπραδια(μαρεγκα) και τα ριχνουμε και αυτά στο μιγμα.
Εχουμε το Σαβαγιαρ βουτυγμενο στο γαλα με τη σοκολατα μαζι
Την οποια θα εχουμε λιωσει από πριν στο γαλα, καθως και το κονιακ.
Τοποθετουμε στην πιατελα ένα στρωμα σαβαγιαρ και από πανω ένα στρωμα κρεμα,επειτα ένα σαβαγιαρ και από πανω κρεμα, εως να τελειωσει το μιγμα
Τελος ολη την κρεμα  που περισσευσε  την στρωνουμε επανω και πασπαλιζουμε την τουρτα με πολλα ψιλοκομμενα αμυγδαλα καρφουντισμενα και κομμενα.Και τοποθετουμε

Στο ψυγειο για 2 ωρες περιπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου