Σελίδες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011


Μελιτζανάκι γλυκό



Υλικά

  • 30-40 μελιτζανάκια
  • 1 κιλό και 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 3 ποτήρια νερό
  • Μασούρια κανέλλα
  • Χυμό λεμονιού
  • Αμύγδαλα ασπρισμένα κατά βούληση
1.     Διαλέγουμε περίπου ομοιόμορφα μελιτζανάκια, τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά (το ειδικό εργαλείο βοηθάει) και τα περνάμε στο λεμόνι.
2.     Βράζουμε τα μελιτζανάκια (μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι), τα ξεπλένουμε και τα σουρώνουμε.
3.     Δένουμε τέλος το γλυκό ξαφρίζοντας το σιρόπι.
4.     Προσθέτεις 1/2 φλιτζανάκι λεμόνι και τελευταία τα αμύγδαλα.
5.     Φυλάσσουμε σε αποστειρωμένες γυάλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου