Μελαχροινή (καρυδόπιτα)
Υλικά
Σιρόπι:
| |
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ1. Χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια. 2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά και την μαρέγκα. 3. Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο. 18 και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 160 C. 4. Σιρόπι: Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το μέλι και λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο ξύσμα. 5. Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό μας με κρύο σιρόπι. Καλή επιτυχία |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου