Σελίδες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μελαχροινή (καρυδόπιτα)(NTR)

Μελαχροινή (καρυδόπιτα)


 

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1κούπα φρυγανιά κοπανισμένη
  • 1 1/2 κουταλάκι μπαίκιν
  • 2 κουταλάκια κανελα
  • 1/4 κουταλάκι γαρύφαλο
  • 1 1/2 κούπα καρύδια κοπανισμένα
  • Μισό φλυτζανάκι κονιάκ
  • Μισή κουταλιά σόδα
       Σιρόπι:
    • 2 ποτήρια νερό
    • 2 ποτήρια ζάχαρη
    • 2 κουταλιές μέλι
    • 1 κουταλιά χυμό λεμόνι και λίγο ξύσμα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1.    Χτυπάμε σε σφικτή μαρέγκα τα ασπράδια.
2.    Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να ασπρίσουν και ενσωματώνουμε σιγά-σιγά όλα τα υλικά και την μαρέγκα.
3.    Βάζουμε το μίγμα μας σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο. 18 και ψήνουμε για 50 λεπτά στους 160 C.
4.    Σιρόπι: Βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το μέλι και λίγο πριν γίνει το σιρόπι προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο ξύσμα.
5.    Σιροπιάζουμε το ζεστό γλυκό μας με κρύο σιρόπι.
             Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου