Σελίδες

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ (NTR)

ΥΛΙΚΑ

  • φύλλα λαζάνια με σπανάκι
Για την γέμιση:
  • 1/2 ποσότητα μαργαρίνη λαιτ
  • 2-3 Μελιτζάνες σε ροδέλλες
  • 4-5 κολοκυθάκια σε ροδέλλες
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 κιλό ανάμεικτα λαχανικά κατεψ.
  • 1-2 ντομάτες σε ροδέλλες
  • λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κοκκ. πιπέρι
  • 1 κύβο λαχανικων για κοκκινιστά
Για την μπεσαμέλ:
  • 12 κουτ.της σούπας αλεύρι
  • νερό
  • 1 κύβο λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

  1. Σ'ένα γουόκ ή βαθύ τηγάνι βάζουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά να λιώσει.
  2. Βάζουμε τα λαχανικά και τα μπαχαρικά και τον κύβο και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνουν (ο χρόνος εξαρτάται από την εστία και την θερμοκρασία).
  3. Τραβάμε από τη φωτιά και σε ένα ταψάκι απλώνουμε τα φύλλα λαζανιών την μισή γέμιση, τις ροδέλλες ντομάτας και λίγη μπεσαμέλ.
  4. Ξανά από πάνω λαζάνια, την υπόλοιπη γέμιση, τη ντομάτα, την μπεσαμέλ και λίγη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά της ώρας περίπου.
tips  Αν δεν θέλετε τη νηστίσιμη εκδοχή προτείνω τα εξής: η μπεσαμέλ μπορεί να είναι έτοιμη( ή σπιτική) που φτιάχνεται με γάλα ταιριάζει απόλυτα ενδιάμεσα στις στρωσεις να βάλετε τυρί φέτα!! και βέβαια απο πάνω τυρί τριμμένο για να κάνει κρούστα. Συνοδεύει: σουβλάκια κοτόπουλου με πολύχρωμες πιπεριές και πουρέ, χοιρινό κρέας Πριν την στρώση της μπεσαμέλ μπορείτε να βάλετε κιμά μαγειρεμένο. Προσοχή!ο κύβος πρέπει να είναι της knorr ο αγρόκηπος μπαχαρικά και μυρωδικά για κοκκινιστά δίνει άλλη γεύση!!

χορταστική και νηστίσιμη συνταγή!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου