ΥΛΙΚΑ
.10 αγκινάρες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
Βράζουμε τις αγκινάρες με το χυμό ενός λεμονιού.
Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε σε ένα πυρέξ.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε τοματοχυμό ίσα να κοκκινήσει. Προσθέτουμε την δάφνη και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πήξει. Η σάλτσα με τον κιμά θα πρέπει να είναι πηχτή για να σταθεί στις αγκινάρες.
.10 αγκινάρες καθαρισμένες ή κατεψυγμένες
- 200 γρ κιμά μοσχαρίσιο
- μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 φύλλο δάφνη
- τοματοχυμό πασάτα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 κούπα γάλα
- 3 κουταλιές βούτυρο
- 3 κουταλιές αλεύρι
- μοσχοκάρυδο, αλάτι
Βράζουμε τις αγκινάρες με το χυμό ενός λεμονιού.
Μπεσαμέλ
- Λιώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το αλεύρι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ζεστό το γάλα μονομιάς και ανακτεύουμε ζωηρά ώσπου να πήξει.
- Κατεβάζουμε από το μάτι και προσθέτουμε το μοσχοκλαρυδο και το αλάτι.
Γεμίζουμε τις αγκινάρες με τον κιμά και προσθέτουμε λίγο κεφαλογραβιέα τριμμένη.
Προσθέτουμε μπεσαμέλ και απο πάνω πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα.
Προσθέτουμε μπεσαμέλ και απο πάνω πασπαλίζουμε με κεφαλογραβιέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου