Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Ρεβύθια σκορδαλιά (NTR)


Υλικά
250 γρ. ρεβίθια  βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 κουταλιά σούπας ταχίνι
8 σκελίδες σκόρδο ψιλoκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Το χυμό μισού λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας Λαδι (ελαιολαδο)


Κατασκευη

Λιώνουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ. Προσθέτουμε το ταχίνι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το άλεσμα στο μπλέντερ ρίχνοντας λίγο λίγο το λάδι, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Δουλεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Το βάζουμε σε βαθιά πιατέλα και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
Σερβίρεται δροσερό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου