Σελίδες

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Χορτόπιτα *** (NTR)









Υλικά
Για τη ζύμη

1/2 κιλό αλεύρι
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 αβγό
1 φλιτζάνι νερό
1 κοφτή κουταλιά μπέικιν πάουντερ


Υλικά για τη
γέμιση

 1 1/2 κιλό διάφορα χορταρικά (ραδίκια, μυρώνια, καυκαλίθρες, βρούβες, ζοχιές κ.λπ.)
1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κλαδάκι μάραθος ψιλοκομμένος
1 κουταλιά της σούπας δυόσμος (φρέσκος ή ξερός)
1/2 κιλό κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 πράσα κομμένα σε φετούλες μαζί με το πράσινο μέρος τους
1 φλιτζάνι λάδι
1/2 κιλό φέτα λιωμένη
Πιπέρι
5 αβγά



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Χτυπάμε το αβγό με το λάδι, προσθέτουμε το νερό, το μπέικιν πάουντερ και λίγο λίγο το αλεύρι. Δουλεύουμε τη ζύμη περίπου δέκα λεπτά και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για μία περίπου ώρα. Πλένουμε καλά τα χορταρικά και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα βράζουμε δέκα λεπτά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί λαδωμένο στρώνουμε τη μισή ζύμη που έχουμε ανοίξει σε ένα αρκετά παχύ φύλλο, σηκώνοντάς το γύρω από το ταψί για να μη βγει απέξω το υλικό. Προσθέτουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα με πιρούνι και σκεπάζουμε την πίτα με το φύλλο που έχουμε ανοίξει με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε την πίτα σε μέτριο φούρνο στους 150 βαθμούς 50 λεπτά περίπου και όταν ροδίσει τη βγάζουμε.

Kαλη Επιτυχια!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου