Μπακλαβάς με μέλι
Υλικά
| |
Κατασκευη Σιρόπι: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και το λεμόνι και μόλις βράσει και δέσει το σιρόπι μας κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Γέμιση - στρώση: 1. Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα, το γαρίφαλο και την ζάχαρη. 2. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε ένα φύλλο, βουτυρώνουμε, στρώνουμε ένα φύλλο για 5 φορές. 3. Μετά βάζουμε μια στρώση καρύδια, ένα φύλλο, μια στρώση καρύδια, ένα φύλλο κρατώντας 5 φύλλα για το τέλος τα οποία θα βάλουμε χωρίς γέμιση όπως στην αρχή (μόνον βουτυρωμένα). 4. Κόβουμε το γλυκό μας "μπακλαβαδωτά" και στο κέντρο κάθε κομματιού βάζουμε από ένα γαρίφαλο. 5. Σε ένα τηγάνι καίμε το βούτυρο, περιχύνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο. Οταν γίνει ο μπακλαβάς τον περιχύνουμε με το σιρόπι μας που πρέπει να έχει κρυώσει, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε για μερικές ώρες. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου