Σελίδες

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Μπακλαβάς με αμύγδαλα (NTR)

Μπακλαβάς με αμύγδαλας



 

Υλικά

  • 80 φύλλα για μπακλαβά
  • Για την γέμιση:
    • 2 κιλά αμύγδαλα καθαρισμένα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 700 γρ. φρέσκο βούτυρο
    • 300 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • Για το σιρόπι:
    • 4 κιλά ζάχαρη
    • 2 κιλά νερό

Ετοιμασία

Σιρόπι:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν μέχρι να γίνουν σιρόπι.
1.    Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε τέσσερα φύλλα, βουτυρώνουμε το πάνω, βάζουμε μια στρώση αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και συνεχίζουμε με άλλα τέσσερα φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και κόβουμε το γλυκό μας "μπακλαβαδωτά".
2.    Σε ένα τηγάνι καίμε 300 γρ. βούτυρο, περιχύνουμε το γλυκό μας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
Οταν γίνει ο μπακλαβάς τον αφήνουμε να κρυώσει, βράζουμε το νερό με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν μέτριο σιρόπι, περιχύνουμε τον μπακλαβά με το σιρόπι μας (ζεστό), τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε για μερικές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου