Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΧΟΙΡΙΝΟ (ΠΛΑΤΗ) ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ(NTR)



ΥΛΙΚΑ

850 γρ. κρέας χοιρινό (πλάτη)
200 γρ. σπαράγγια
2 σκελίδες σκόρδο
λευκό κρασί
μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο
χοντρό αλάτι
πιπέρι χοντρό


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε μαζί με 50 γρ. σπαράγγια. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε το κρέας με το παραπάνω μίγμα και φουρνίζουμε για 50 λεπτά στους 180° C και περιχύνουμε κάθε τόσο με το κρασί. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα σπαράγγια για λίγα λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα προσθέτουμε στο ψητό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε το κρέας σε φέτες μαζί με τα σπαράγγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου