Σελίδες

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΤΑ(NTR)

ΦΤΕΡΟΥΓΕΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΑΡΙΝΑΤΑ


ΥΛΙΚΑ για 4 μερίδες
-2 πακέτα φτερούγες κοτόπουλου
-100 γρ. βούτυρο
-1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
-1/2 κουτ. της σούπας σάλτσα σόγιας
-1/2 φλιτζανιού κόκκινο, ξηρό κρασί
-2 κουτ. του γλυκού μουστάρδα σε σκόνη
-2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-1/4 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
-λίγο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Τοποθετούμε τις φτερούγες του κοτόπουλου σε ένα ρηχό ταψί. Σε ένα μπολάκι αναμιγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και με το μίγμα αυτό περιχύνουμε τις φτερούγες. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα, προσέχοντας οι φτερούγες να είναι καλά καλυμμένες με το μίγμα, ενώ τις γυρνάμε τακτικά.
2. Ανάβουμε τα κάρβουνα και ετοιμάζουμε τις φτερούγες για το ψήσιμο: τις βγάζουμε από το μίγμα της μαρινάτας και, χωρίς να τις ξεβγάλουμε, τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο, την καθεμία ξεχωριστά. Τις ψήνουμε στη σχάρα για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
3. Κατόπιν αφαιρούμε τα αλουμινόχαρτα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν καλά οι φτερούγες. Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με δροσερή σαλάτα εποχής. Το φαγητό αυτό μπορεί να ετοιμαστεί και στο φούρνο, στους 175 °C, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που περιγράψαμε και για το ψήσιμο στα κάρβουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου