Σελίδες

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ(NTR)

















ΥΛΙΚΑ

-250 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου, πλυμένα και καθαρισμένα από ίνες
-2 μικρά κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
-80 γρ. βούτυρο
-2 κουτ. σούπας κονιάκ
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-λίγα δαφνόφυλλα
-λιωμένο βούτυρο


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Σε ένα τηγάνι πάνω από μέτρια φωτιά σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο βούτυρο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τα συκωτάκια και τη μια κουταλιά κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθούν τελείως.
Τοποθετούμε το μίγμα στο μπλέντερ με το βούτυρο, το υπόλοιπο κονιάκ και το αλατοπίπερο και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λεία κρέμα. Αδειάζουμε το μίγμα σε μια οβάλ φόρμα ή πήλινο σκεύος και αφού ισιώσουμε την επιφάνεια, διακοσμούμε με τα φύλλα δάφνης.
Αφήνουμε το πατέ στο ψυγείο για λίγη ώρα. Αν δεν το καταναλώσουμε την ίδια μέρα, το αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο για να μην ξεραθεί.
Το σερβίρουμε με αλμυρά κράκερς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου