Σελίδες

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΚΛΑΣΙΚΟ (NTR)

 


Yλικά


250 γρ. κεφαλογραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή τυρί Pομάνο ή επιλέγουμε κάποιο σκληρό και αλμυρό τυρί της αρεσκείας μας
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουτ. της σούπας βούτυρο ή 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
λίγο ούζο ή μπράντι για να «ανάψουμε» το πιάτο
φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Kόβουμε το τυρί σε φέτες μεγέθους 1,5 εκατοστού, τις βρέχουμε με λίγο νερό και τις πασπαλίζουμε με αλεύρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το λάδι και τηγανίζουμε τις φέτες τυριού, μέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να λειώνουν. Zεσταίνουμε το ούζο ή το μπράντι σε μια μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε τα κομμάτια τυριού, ανάβοντας για λίγο τη φωτιά, εάν η κουζίνα μας είναι με φλόγα (γκάζι). Eάν η κουζίνα είναι ηλεκτρική, τότε ανάβουμε το ζεστό ποτό μας με ένα σπίρτο, πριν το περιχύσουμε προσεκτικά πάνω στο τυρί, έτσι ώστε να γίνει φλαμπέ το σαγανάκι μας. Όταν η φλόγα σβήσει, σερβίρουμε αμέσως, γαρνίροντας με τις φέτες λεμονιού.
Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου