Σελίδες

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ (NTR)



ΥΛΙΚΑ



Για τη βάση

1 1/2 κούπας τριμμένα μπισκότα τύπου graham cracker, digestives ή πτι μπερ l 3 κουταλιές κακάο
1/3 κούπας βούτυρο
1/2 κούπας αμυγδαλάκι, καβουρντισμένο και αλεσμένο

Για το λευκό μίγμα
800 γραμμ. κριμ τσιζ
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
3 αυγά
3 κουταλιές αλεύρι
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τη βάση. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα καρδιάς με κούμπωμα και διάμετρο 22 εκ. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το κακάο και το αμυγδαλάκι. Βάλτε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετέ το, ώσπου να κάψει. Ραντίστε με αυτό τα μπισκότα. Τρίψτε τα με τα δάχτυλά σας, να βουτυρωθούν καλά. Αδειάστε το μίγμα μέσα στη φόρμα και πατήστε το με τις παλάμες σας, να καλύψετε τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα λεπτό στρώμα μπισκότου. Ετοιμάστε τη γέμιση. Χτυπήστε το κριμ τσιζ με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα ένα τα αυγά, προσθέτοντας μία κουταλιά αλεύρι ύστερα από κάθε αυγό. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο, ίσα ίσα να ενωθεί η κρέμα με το υπόλοιπο μίγμα. Αδειάστε το μισό μίγμα σ' ένα μπολ. Ρίξτε στο υπόλοιπο τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε ελαφρά, να ενσωματωθεί. Αδειάστε το σοκολατένιο μίγμα μέσα στη φόρμα και κατόπιν το λευκό επάνω από το σοκολατένιο. Ψήστε το τσιζ κέικ στους 160 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα και 30'. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο φούρνο, αφήνοντας την πόρτα του μισάνοιχτη. Βάλτε το στο ψυγείο, να σταθεί 3 ώρες. Ξεκουμπώστε τη στεφάνη της φόρμας και βγάλτε τη. Με το μεγάλο μεταλλικό δίσκο-σπάτουλα μεταφέρετε το γλύκισμα σε πιατέλα. Γαρνίρετέ το με ροζέτες σαντιγί και σάλτσα από κόκκινα κεράσια ή σάλτσα φράουλας. Φυλάξτε το στο ψυγείο Να παγωσει και Καλη Σας Επιτυχια....

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΆΤΑΣ (NTR)


ΥΛΙΚΑ


·  150 γρ. φρέσκο βούτυρο
·  200 γρ. μαύρη ζάχαρη
·  200 γρ. αυγά
·  1 δόση βανίλια σε σκόνη
·  100 γρ. κρέμα γάλακτος
·  150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
·  30 γρ. αλεύρι μαλακό
·  10 γρ. κακάο σε σκόνη

για τη ζύμη πάστα φλώρα

·  125 γρ. βούτυρο
·  60 γρ. ζάχαρη άχνη
·  2 γρ. αλάτι ψιλό
·  50 γρ. αυγά
·  1 δόση βανίλια σε σκόνη
·  1/4 ξύσμα πορτοκαλιού
·  220 γρ. αλεύρι μαλακό
·  1 γρ. μπέικιν πάουντερ
·  30 γρ. σκόνη κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Για τη ζύμη:
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη μαζί με το ξύσμα του πορτοκαλιού, το βούτυρο και το αυγό. Παράλληλα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ σ' ένα μπολ, τα προσθέτουμε κι αυτά και ζυμώνουμε. ΄Οταν η ζύμη γίνει εύπλαστη, την ανοίγουμε με πλάστη και την απλώνουμε σ' ένα βουτυρωμένο ταψάκι 20 εκ. Η ζύμη πρέπει ν' αγκαλιάζει και τα τοιχώματα του ταψιού.

Για τη σοκολατένια γέμιση:
Χτυπάμε στο μίξερ τη μαύρη ζάχαρη και το βούτυρο ν' αφρατέψουν. Προσθέτουμε τ' αυγά, τη βανίλια, τη σοκολάτα που έχουμε λιώσει προηγουμένως σε μπεν μαρί και η οποία πρέπει να είναι χλιαρή και την κρέμα γάλακτος. Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι, το οποίο έχουμε ανακατέψει με το κακάο.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη ζύμη της τάρτας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα. Τη σχάρα του φούρνου την έχουμε τοποθετημένη στη μέση.

ΚΑΡΙΟΚΕΣ (NTR)


Προβολή εικόνας πλήρους μεγέθους






ΥΛΙΚΑ

• 1 κούπα νερό
• 1 κούπα ζάχαρη
• 1/4 κούπας μαργαρίνη ή καλαμποκέλαιο
• 2 κουταλιές κονιάκ
• 1 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
• 1 1/2 κούπα χοντροκομμένα καρύδια
• 1/2 κούπα ψιλοκομμένο σύκο ή πορτοκάλι γλασέ
• 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 150 γρ. βανίλια φοντάν

για την επικάλυψη
• 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
• 3 κουταλιές καλαμποκέλαιο


Εκτέλεση
Βάλτε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη και βράστε τα 5'. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει, ρίξτε και ανακατέψτε το κονιάκ και τη φρυγανιά κι αφήστε τη να μουλιάσει λίγο. Προσθέστε τα καρύδια και τα ψιλοκομμένα φρουί γλασέ. Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με τη βανίλια σε μπεν μαρί και ανακατέψτε τη με τα υπόλοιπα υλικά. Πλάστε το μίγμα σε ρολό με πάχος 6 εκ., τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο, να σφίξει. Χωρίστε το σε φέτες πάχους 0,5 εκ. Λιώστε την κουβερτούρα μαζί με το καλαμποκέλαιο σε μπεν μαρί και βουτήξτε μέσα τις καριόκες μια, μια, να σοκολατωθούν. Βγάλτε τις, σηκώνοντάς τις με τις μύτες ενός πηρουνιού, αφήστε να στραγγίσει λίγο η σοκολάτα κι ακουμπήστε τις σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε τις να στερεωθεί η σοκολάτα και τυλίξτε τις σε αλουμινόχαρτο.
Καλή επιτυχία

ΜΠΑΚΛΑΒΑΔΑΚΙΑ (NTR)


ΥΛΙΚΑ

1  κιλό φύλλο κρούστας
1/2 κιλό καρύδια αλεσμένα
1/2 κιλό αμύγδαλα αλεσμένα
Λίγη ζάχαρη
Κανέλλα
Γαρύφαλλα


για το σιρόπι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Καλή επιτυχία
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Κόβουμε το φύλλο κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες. Βάζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα στην άκρη κάθε λωρίδας και το τυλίγουμε σαν τριγωνάκι.
Όταν τελειώσουν όλα τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 175ο C έως ότου να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν τα περιχύνουμε με το σιρόπι ζεστό.
4 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι μέλι
Φλούδα λεμονιού
Κανέλλα ξύλο
Γαρύφαλλα

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΡΕΠΕΣ(NTR)









ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αυγά
1/2 λίτρο γάλα
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο (για τη ζύμη και το τηγάνι)
1 πρέζα αλάτι
1 κ.τ.σ ρούμι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε τον χυλό στο ψυγείο για μία ώρα. Αν έχουμε υποψίες ότι μπορεί να υπάρχουν γρομπαλάκια, σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Καίμε ένα τηγάνι και το αλείφουμε με βούτυρο κάθε δύο κρέπες με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, το οποίο έχουμε τυλίξει με βαμβάκι. Σωρεύουμε τις κρέπες, τις οποίες κρατάμε σκεπασμένες με ένα υγρό πανί.Τις γεμιζουμε με σοκολατα Η φρουτα Η κοτοπουλο,μπεικον,τυρι..η οτι αλλο μας αρεσει και σερβιρουμε.
Καλή επιτυχία

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~7~ (NTR)

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
 

Υλικά
·  1/2 κιλό φύλλο κρούστας ή 1 δόση ζύμη για φύλλο
·  3/4 του κιλού τυρί φέτα τριμμένο
·  2 κούπες μπεσαμέλ αραιή
·  4 αυγά
·  λίγο πιπέρι
·  λίγο μοσχοκάρυδο
·  1 κουταλιά λιωμένο κρεμμύδι
3/4 κούπας μαργαρίνη λιωμένη

για τη ζύμη για φύλλο:
· 
·  1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·  2 κουταλιές λάδι
·  1 κουταλιά ξίδι
·  2 κουταλάκια αλάτι
·  2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ (προεραιτικά)
·  1 κούπα χλιαρό νερό

για την αραιή μπεσαμέλ:
·  1 κούπα γάλα
·  2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·  2 κουταλιές βούτυρο
·  αλάτι, πιπέρι άσπρο
·  μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε 2 κούπες μπεσαμέλ. ΄Οταν την κατεβάσετε από τη φωτιά, αφήστε τη να κρυώσει λίγο, ρίξτε μέσα κι ανακατέψτε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το λιωμένο κρεμμύδι. Ρίξτε τ' αυγά ελαφρά χτυπημένα και τέλος το τριμμένο τυρί. Στρώστε σε μεγάλο ταψί τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι απλώστε επάνω τη γέμιση. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και πάλι. Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φθάνετε μέχρι κάτω. Αλείψτε τη με το υπόλοιπο βούτυρο (στο στάδιο αυτό, μπορείτε να τη φυλάξετε στην κατάψυξη), ραντίστε τη με λίγο νερό και ψήστε τη στους 1800C, 40'-50', να ροδίσει επάνω-κάτω. Αν χρησιμοποιήσετε σπιτικό φύλλο, βάλτε 1/4 κούπας βούτυρο περισσότερο. Σερβίρετε την πίτα ζεστή και φρεσκοψημένη.

 



Εκτέλεση ζύμης για φύλλο:
Μια δόση αντιστοιχεί με 1/2 κιλό έτοιμο φύλλο.

Χρόνος ετοιμασίας: 2-3 ώρες.

Κοσκινίστε το αλεύρι σε λεκανίτσα κι ανοίξτε στο κέντρο μια λακκούβα. Βάλτε μέσα το λάδι, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το νερό. Ανακατέψτε το μίγμα, παίρνοντας μέσα λίγο λίγο το αλεύρι. Μαζέψτε τη ζύμη σε μπάλα και ζυμώστε τη, προσθέτοντας όσο ακόμη νερό χρειασθεί, για να γίνει λεία και απαλή. Χωρίστε τη σε μπαλάκια, ανάλογα με τα φύλλα που χρειάζεστε. Βάλτε τα σε ταψάκι αλευρωμένο, το ένα πλάι στο άλλο και σκεπάστε τα με υγρή πετσέτα. Αφήστε τα να σταθούν 1-2 ώρες. Ανοίξτε με λεπτή μακριά βέργα τα μπαλάκια ένα ένα, σε πολύ λεπτά φύλλα, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλευρώνοντάς τα συχνά, για να μην κολλάει η βέργα. Τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα, αν πασπαλίζετε την επιφάνεια με νισεστέ. Για να γλυτώσετε κόπο και χρόνο, ανοίξτε πρώτα τα μπαλάκια σε μικρά φυλλαράκια. Στοιβιάστε τα τρία - τρία, αλείφοντας ενδιάμεσα με μπόλικο λάδι ή λιωμένο μαγειρικό λίπος κι ανοίξτε τα σε μεγαλύτερα φύλλα τρία - τρία μαζί. Στο ψήσιμο, τα φυλλαράκια ξεχωρίζουν. Μπορείτε να τ' ανοίξετε επίση πέντε - πέντε μαζί και να στρώσετε ένα πενταπλό φύλλο κάτω κι επάνω από τη γέμιση. ΄Ετσι γίνεται η βλάχικη πίτα. Στην περίπτωση αυτή, το επάνω φύλλο ανοίξτε το αρκετά μεγαλύτερο από την επιφάνεια του ταψιού και στρώστε το σουρώνοντάς το.

Εκτέλεση για την αραιή μπεσαμέλ:


 ΜΠΕΣΑΜΕΛ


Βράστε το γάλα. Σε μικρή κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο. Ρίξτε μέσα το αλεύρι H σιμιγδαλι και σοτάρετέ το 5'. Ρίξτε μεμιάς το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά. (Εάν σβολιάσει το αλεύρι, περάστε τη σάλτσα από λεπτή σίτα). Ανακατέψτε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε κι ανακατέψτε λίγο αλάτι, λίγο άσπρο πιπέρι και αν θέλετε, λίγο μοσχοκάρυδο....

(ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ...θα σας χρειασθει και σε αλλες Συνταγες)
Καλή επιτυχία

ΜΠΟΥΡΕΚΙ πιτα (NTR)

ΜΠΟΥΡΕΚΙ
 

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1/2 κιλού αλεύρι
1/2 κούπας λάδι
1/4 κούπας τσικουδιά
1 κουταλάκι αλάτι
νερό όσο χρειαστεί
Για τη γέμιση
1 1/2 κιλού κολοκύθια
1 κιλό πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες
1 κιλό ανθότυρο, τριμμένο
1/2 κιλού τυρομάλαμα, τριμμένο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας λάδι
σουσάμι, για το πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε τη ζύμη. Βάλτε το αλεύρι σε λεκάνη ζυμώματος και ανοίξτε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίξτε το μισό λάδι με την τσικουδιά και το αλάτι και προσθέστε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίστε τη σε 6 μπαλάκια και αφήστε τα να σταθούν σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίξτε τα σε μικρά στρογγυλά φυλλαράκια και στοιβάχτε τα τρία τρία αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το υπόλοιπο λάδι. Πατώντας με τον πλάστη ανοίξτε δύο χοντρά φύλλα. Στρώστε το ένα φύλλο μέσα στο ταψί του φούρνου, αφού πρώτα το λαδώσετε καλά. Αμέσως μετά ετοιμάστε τη γέμιση. Κόψτε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες, αλατίστε τες και αφήστε τες να σταθούν σε τρυπητό, να φύγει το περισσότερο από το νερό τους. Στρώστε τα μισά επάνω στο φύλλο μέσα στο ταψί και ραντίστε τα με λίγο λάδι. Ανακατέψτε καλά τα τριμμένα τυριά με το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στρώστε τα μισά επάνω στα κολοκύθια. Συνεχίστε στρώνοντας τις πατάτες, τα υπόλοιπα τυριά κι επάνω τα υπόλοιπα κολοκύθια. Ραντίστε τα καλά με το υπόλοιπο λάδι και καλύψτε τα στρώνοντας στην επιφάνεια το δεύτερο φύλλο. Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια, αλείψτε τη με λίγο ασπράδι αυγού χτυπημένο ελαφρά με λίγο γάλα, πασπαλίστε τη με σουσάμι και ψήστε τη στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου 1 ώρα. Σερβίρετέ τη ζεστή.

ΜΑΚΑΡΟΝΟΠΙΤΑ(NTR)


ΥΛΙΚΑ

•   500 γρ. μακαρόνι μεσαίο, μισοβρασμένο
•   1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
•   1/2 λίτρο γάλα
•   4 αυγά
•   250 γρ. φέτα τρίμμα
•   100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
•   βούτυρο πρόβειο λιωμένο (για άλειμμα)
•   αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Στρώνουμε 4 φύλλα σε ταψί βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε τα μακαρόνια και αναμειγνύουμε με τη φέτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με τα αυγά και το αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι, λόγω τυριών). Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Φουρνίζουμε για μισή ώρα στους 180° ή όσο να στεγνώσει η μακαρονόπιττα. Ιδανική συνταγή για  τα ζυμαρικά προηγουμένων ημερών.

ΡΟΛΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ (NTR)

ΥΛΙΚΑ

·  1/2 κιλό ζύμη σφολιάτα
·  6 χοντρά λουκάνικα Φραγκφούρτης
·  6 φέτες γραβιέρας τόστ
·  6 κουταλιές πίκλες με μουστάρδα
·  2 κουταλιές κέτσαπ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό τετράγωνο 30x30εκ. Στο κέντρο του φύλλου κατά μήκος απλώστε τις πίκλες με τη μουστάδρα, αφήνοντας επάνω και κάτω ένα περιθώριο 4εκ και από εδώ και από εκεί στις πλευρές 10εκ.
Τοποθετήστε επάνω στις πίκλες τα λουκάνικα, 3 επάνω και 3 κάτω. Αλείψτε τα με την κέτσαπ και σκεπάστε τα με τις φέτες της γραβιέρας.
Κόψτε τις πλευρές με ψαλίδι σε λωρίδες φάρδους 4εκ. χωρίς να φθάνετε ώς τα λουκάνικα. Αλείψτε τα περιθώρια και τις λωρίδες της ζύμης με κροκάδι χτυπημένο με λίγο νερό.
Σηκώστε πρώτα τα δύο περιθώρια επάνω και κάτω σκεπάζοντας λίγο τα λουκάνικα. Κατόπιν σηκώστε δύο-δύο τις λωρίδες της ζύμης αντικριστά και σταυρώστε τες σε Χ επάνω από τις φέτες της γραβιέρας.
Βάλτε με προσοχή το ρολό σε βουτυρωμένο ταψάκι ή στενόμακρη φόρμα κέικ. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να διατηρήσετε το ρολό στην κατάψυξη. Αλείψτε την επιφάνεια με το μίγμα του κροκαδιού και ψήστε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ (NTR)


ΥΛΙΚΑ


·  2 κουταλιές λάδι
·  1/4 κιλού κιμά
·  1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
·  1/2 κούπα τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
·  πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
·  2 αυγά, χτυπημένα με 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
·  24 στρογγυλά φυλλαράκια σφολιάτας
·  1 κροκάδι, χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό, για το άλειμμα
·  λίγο σουσάμι, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε σε κατσαρόλα το λάδι, τον κιμά και το κρεμμύδι και σοτάρετέ τα ελαφρά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ρίξτε κι ανακατέψτε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και τέλος τ' αυγά. Στρώστε ένα φυλλαράκι σφολιάτας  βάλτε 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση και κλείστε το σε μισοφέγγαρο. Ετοιμάστε όλα τα κρεατοπιτάκια και αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείψτε τα με το κροκάδι και πασπαλίστε τα με σουσάμι. Ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου ή ώσπου να ροδίσουν...

ΠΑΤΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ(NTR)


ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες
1 αυγό και 2 κροκάδια, ελαφρά χτυπημένα
3/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι γλυκό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά λιωμένο κρεμμύδι
φρυγανιά τριμμένη ή αλεύρι
λάδι, για το τηγάνισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλύντε καλά τις πατάτες και βράστε τες μαζί με το φλούδι. Ξεφλουδίστε τες όσο είναι ζεστές ακόμη και περάστε τες από μηχανή του πουρέ ή στο μπλέντερ, να γίνουν πουρές. Ανακατέψτε τον πουρέ με το αυγό και τα κροκάδια, το κεφαλοτύρι, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο 1-2 ώρες, να σφίξει. Πλάστε με αυτό κεφτέδες, τυλίξτε τους σε φρυγανιά ή αλεύρι και τηγανίστε τους σε μπόλικο καυτό λάδι, να ροδίσουν καλά.
Καλή επιτυχία .

ΠΙΡΟΣΚΙ ΜΕ ΚΙΜΑ(NTR)



ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
1/2 κούπας γάλα χλιαρό
40 γραμμ. μαγιά νωπή ή 1 κουταλιά ξερή
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
2-3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη γέμιση
300 γραμμ. κιμά
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 κούπας βούτυρο
1 αυγό
αλάτι και πιπέρι
1/3 κούπας άνηθο και μαϊντανό, ψιλοκομμένα
1 κουταλιά ρύζι Καρολίνα
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύστε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα. Βάλτε 2 κούπες αλεύρι σε ένα μπολ, ρίξτε το γάλα με τη διαλυμένη μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αυγά. Ζυμώστε προσθέτοντας λίγο λίγο όσο αλεύρι χρειαστεί για να γίνει μία ζύμη ελαστική και λεία. Αφήστε τη σκεπασμένη σε ζεστό, υγρό μέρος, να διπλασιαστεί σε όγκο. Στο μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση. Σοτάρετε ελαφρά τον κιμά και το κρεμμύδι στο βούτυρο. Ρίξτε το αλάτι, το πιπέρι και ελάχιστο νερό ή ζωμό κρέατος και σιγοβράστε 30'. Προσθέστε το ρύζι και βράστε 5' ακόμη. Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τον άνηθο με το μαϊντανό και το αυγό. Ανακατέψτε ελαφρά, να ενωθούν τα υλικά. Πατήστε τη ζύμη, να ξεφουσκώσει. Ανοίξτε τη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε τη με κουπ-πατ σε κύκλους 8-10 εκ. Βάλτε από μία γεμάτη κουταλιά γέμιση και τυλίξτε τη με το φύλλο της ζύμης αφού βρέξετε προηγουμένως τις άκρες, για να κολλήσουν. Σχηματίστε μπαλάκια ή χοντρά σουτζουκάκια. Αραδιάστε τα σε αλευρωμένη επιφάνεια, σκεπάστε τα και αφήστε τα να διπλασιαστούν σε όγκο. Τηγανίστε τα σε μπόλικο καυτό λάδι. Σερβίρετέ τα αμέσως

ΣΟΥΦΛΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ (NTR)


ΥΛΙΚΑ

Υλικά
·  1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
·  1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
·  5 αυγά
·  500 γρ. σκληρή φέτα
·  2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
·  250 γρ. μαργαρίνη σοφτ
·  500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
·  πιπέρι φρεσκοτριμμένο
·  1/2 κουταλιά ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει η ζύμη αφράτη. Αφού τρίψουμε τη φέτα, τη ρίχνουμε στο μίγμα μαζί με το δυόσμο και τα ανακατεύουμε με το κουτάλι. Ρίχνουμε το μίγμα στη φόρμα ή σε ατομικές φορμίτσες. Γεμίζουμε τη φόρμα μέχρι επάνω, γιατί δεν πρόκειται να φουσκώσει άλλο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, περίπου μισή ώρα.Καλη Επιτυχια και Καλη σας Ορεξη!!!!!

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΤΥΡΙ (NTR)





ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό Κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κιλό Βούτυρο
  • 1 κιλό Αλεύρι 55%
  • 5 γραμμ. Αλάτι
  • 3 γραμμ. Πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και απλώνουμε την ζύμη με τον πλάστη. Κόβουμε σε πάχος ενός μολυβιού και μήκους 15-20 εκ. Τοποθετούμε σε ταψί και αλείφουμε με γάλα Ψήσιμο στους 190 βαθμούς για 10 λεπτά
Καλη Επιτυχια

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~5~(NTR)






ΥΛΙΚΑ

24 φυλλαράκια σφολιάτας για τυροπιτάκια
Για τη γέμιση
800 γραμμ. σπανάκι
300 γραμμ. τυρί φέτα τριμμένο
1 δεματάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κούπας βούτυρο
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
2 κούπες μπεσαμέλ
2 αυγά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Στρώστε τα φυλλαράκια σφολιάτας στις υποδοχές ειδικού ταψιού για μικρά κεκάκια. Καθαρίστε και πλύντε το σπανάκι. Πασπαλίστε το με λίγο αλάτι και τρίψτε το με τα χέρια σας καλά, να μαραθεί. Πατήστε και στύψτε το μέσα στις χούφτες σας λίγο λίγο, να φύγει το πιο πολύ από το νερό του. Βάλτε το σε ένα μπολ, ρίξτε και ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Βάλτε από μία γεμάτη κουταλιά σε κάθε σφολιατάκι. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να βάλετε τα σπανακοτυροπιτάκια μαζί με το ταψάκι, κλεισμένα ερμητικά σε πλαστική σακούλα, στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να τα ψήσετε, ετοιμάστε δύο κούπες μπεσαμέλ σφιχτή, ανακατέψτε τη με τα αυγά και βάλτε από δύο κουταλιές σε κάθε ταρτάκι, σκεπάζοντας τη γέμιση. Ψήστε τα σπανακοτυροπιτάκια στο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου, περίπου 45'.
 Γίνονται 24 ατομικά πιτάκια
Καλη Επιτυχια!!!!!

Ρύζι τηγανητό (NTR)

       Ρύζι τηγανητό
  • Υλικά για 6 άτομα:
    • 1 κούπα ινδικό ρύζι μπασμάτι, καθαρισμένο και πλυμένο
    • 2 ½ φλιτζ. νερό
    • ½ φλιτζ. αρακά καθαρισμένο
    • ½ φλιτζ. ανάμεικτα λαχανικά(καρότο, φασολάκια, καλαμπόκι, κόκκινες πιπεριές) 
    • 5 φετούλες μπέϊκον, ψιλοκομμένες
    • 1-2 αβγά 
    • 1 φλιτζ. γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες
    • 1 κ.κ. σησαμέλαιο
    • 1 ½ κ.κ. αλάτι

  • Εκτέλεση :


Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε το αλάτι και το ρύζι. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά γύρω στα 15΄. Κατόπιν απλώνουμε το ρύζι σε ένα ταψάκι και το διατηρούμε ζεστό στον θερμοθάλαμο του φούρνου για να γίνει σπυρωτό. Σε ένα τηγάνι σπάμε τα αβγά, ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι και προσθέτουμε το μπέϊκον και τις γαρίδες. Σε άλλο τηγάνι βράζουμε με λίγο νεράκι τα λαχανικά γύρω στα 10-15΄. Αναμειγνύουμε, τέλος, όλα τα υλικά προσθέτοντας και το σησαμέλαιο στο τηγάνι για περισσότερη γεύση. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη σόγια σος απευθείας. Σερβίρουμε σε πιατέλα διατηρώντας το ρύζι ζεστό.
 

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΗΓΑΝΙΤΟ (NTR)


Υλικά για 6 άτομα:

    • 1200γρ. στήθος κοτόπουλο
    • 1 ποτ. κρασιού σόγια sauce
    • 1 ποτ. κρασιού λευκό κρασί
    • 1 ποτ. κρασιού σησαμέλαιο
    • 2-3 κ.κ. brown ζάχαρη
    • 2 κ.κ. τσίλι medium
    • 2 κ.κ. τζίντζερ σε σκόνη medium
    • 2 κ.σ. σουσάμι
    • 1 κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
    • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
    • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
    • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • λίγο σησαμέλαιο για τηγάνισμα


 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μακρόστενες λωρίδες και το χτυπάμε ελαφρά ώστε να έχει πάχος το πολύ τέσσερα χιλιοστά. Σε ένα μπολ χύνουμε τη σόγια sauce, το κρασί, το σησαμέλαιο, την καφέ ζάχαρη, το τσίλι, το τζίντζερ, το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά. Το τοποθετούμε σε παράλληλες σειρές μέσα σε ένα μακρόστενο τάπερ και περιχύνουμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως. Κλείνουμε το τάπερ και αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί στο ψυγείο τουλάχιστον 12 ώρες. Σε φαρδύ τηγάνι και με μέτρια θερμοκρασία βάζουμε λίγο σησαμέλαιο και αφού ζεσταθεί τοποθετούμε μια στρώση από το κοτόπουλο. Μόλις αρχίσει να παίρνει λευκή απόχρωση(γύρω στα 2-3 λεπτά) το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Απλώνουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα αφαιρώντας τα υλικά (κρεμμύδι, σκόρδο) που χρησιμοποιήσαμε για το μαρινάρισμα. Τέλος, προσθέτουμε τη σόγια  που έχουμε κρατήσει από το μαρινάρισμα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Αντί για στήθος κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ψαρονέφρι

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ(NTR)



ΥΛΙΚΑ

 

  • 800 γρ. ψαρονέφρι σε λωρίδες
  • 2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
  • Κορν φλάουρ για το πασπάλισμα
  • Αλάτι
  • σησαμέλαιο ή σογιέλαιο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
  • 60 γρ. φασολάκια λωρίδες
  • 100 γρ. φύτρα φασολιών
  • 25 γρ. τζίντζερ τριμμένο
  • 2 κουταλιές σησαμέλαιο

        Για τη σάλτσα:
    • 150 ml νερό
    • 100 ml ξίδι, από κόκκινο κρασί
    • 2 κουταλιές ζάχαρη ξανθή
    • 100 ml χυμό πορτοκαλιού
    • 60 ml ξερό σέρι
    • 3 κουτ. σάλτσα σόγιας
    • 4 κουταλιές ντοματοπολτό
                3 κουταλιές κορν φλάουρ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
1.     Βυθίζουμε το χοιρινό στα αβγά και το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
2.     Ανακατεύουμε το αλάτι με κορν φλάουρ, πασπαλίζουμε με αυτό το κρέας και το αφήνουμε για λίγα λεπτά.
3.     Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές.
4.     Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά.
5.     Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε βαθύ τηγάνι ή wok, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τη σάλτσα και το τηγανισμένο κρέας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν ανακατεύοντας μέχρι να πήξει.
Καλη Επιτυχια...και Καλη σας Ορεξη!!!!!