ΥΛΙΚΑ
Για τη βάση
1 1/2 κούπας τριμμένα μπισκότα τύπου graham cracker, digestives ή πτι μπερ l 3 κουταλιές κακάο
1/3 κούπας βούτυρο
1/2 κούπας αμυγδαλάκι, καβουρντισμένο και αλεσμένο
Για το λευκό μίγμα
800 γραμμ. κριμ τσιζ
1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι βανίλια
3 αυγά
3 κουταλιές αλεύρι
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος
150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάστε τη βάση. Βουτυρώστε καλά μια φόρμα καρδιάς με κούμπωμα και διάμετρο 22 εκ. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το κακάο και το αμυγδαλάκι. Βάλτε το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και ζεστάνετέ το, ώσπου να κάψει. Ραντίστε με αυτό τα μπισκότα. Τρίψτε τα με τα δάχτυλά σας, να βουτυρωθούν καλά. Αδειάστε το μίγμα μέσα στη φόρμα και πατήστε το με τις παλάμες σας, να καλύψετε τον πάτο και τα τοιχώματα με ένα λεπτό στρώμα μπισκότου. Ετοιμάστε τη γέμιση. Χτυπήστε το κριμ τσιζ με τη ζάχαρη στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα ένα τα αυγά, προσθέτοντας μία κουταλιά αλεύρι ύστερα από κάθε αυγό. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα για λίγο, ίσα ίσα να ενωθεί η κρέμα με το υπόλοιπο μίγμα. Αδειάστε το μισό μίγμα σ' ένα μπολ. Ρίξτε στο υπόλοιπο τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπήστε ελαφρά, να ενσωματωθεί. Αδειάστε το σοκολατένιο μίγμα μέσα στη φόρμα και κατόπιν το λευκό επάνω από το σοκολατένιο. Ψήστε το τσιζ κέικ στους 160 βαθμούς Κελσίου, 1 ώρα και 30'. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στο φούρνο, αφήνοντας την πόρτα του μισάνοιχτη. Βάλτε το στο ψυγείο, να σταθεί 3 ώρες. Ξεκουμπώστε τη στεφάνη της φόρμας και βγάλτε τη. Με το μεγάλο μεταλλικό δίσκο-σπάτουλα μεταφέρετε το γλύκισμα σε πιατέλα. Γαρνίρετέ το με ροζέτες σαντιγί και σάλτσα από κόκκινα κεράσια ή σάλτσα φράουλας. Φυλάξτε το στο ψυγείο Να παγωσει και Καλη Σας Επιτυχια....