Σελίδες

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Γεμιστά (πιπεριές ,ντομάτες) (NTR)

 


 
Υλικά
  • 10 πιπεριές γεμιστες
  • 5 τομάτες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο
  • 600 gr ρύζι καρολίνα
  • 300 gr κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 πατάτες
  • ελαιόλαδο 1 μεγάλο νεροπότηρο
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • μισό ματσάκι και λίγο λιγότερο άνηθο
  • λίγο δυόσμο
Κατασκευη
  1. Στην αρχή ανοίγουμε τις τομάτες και κρατάμε το εσωτερικό τους
  2. το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές (τον σπόρο τον πετάμε)
  3. σε ένα τηγάνι βαθύ τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο
  4. μόλις αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε τον κιμά και το τριμμένο κολοκυθάκι και τα ανακατεύουμε για λίγο
  5. στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε
  6. ρίχνουμε την ψίχα απο τις τομάτες και 500 gr σάλτσα στον τρίφτη pumaro
  7. προσθέτουμε νερό περίπου 1 νεροπότηρο μεγάλο και περιμένουμε μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά ανακατεύοντας το
  8. περιμένουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση και μετά γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τομάτες
  9. αφού τελειώσει το γέμισμα  κόβουμε πατάτες και συμπληρώνουμε τα κενά του ταψιου
  10. στο τέλος προσθέτουμε ακομη ένα ποτήρι νερό ρίχνουμε ακομη λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε απο πάνω τα γεμιστά
  11. τα βάζουμε στον φούρνο για 2 περίπου ώρες γυρίζοντας τα μία φορα, για να ψηθούν και απο τις δύο πλευρές
           Για το σερβίρισμα τρίβουμε απο πάνω γραβιέρα και φέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου