Υλικά
- 10 πιπεριές γεμιστες
- 5 τομάτες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κολοκυθάκι τριμμένο
- 600 gr ρύζι καρολίνα
- 300 gr κιμά μοσχαρίσιο
- 3 πατάτες
- ελαιόλαδο 1 μεγάλο νεροπότηρο
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- μισό ματσάκι και λίγο λιγότερο άνηθο
- λίγο δυόσμο
Κατασκευη
- Στην αρχή ανοίγουμε τις τομάτες και κρατάμε το εσωτερικό τους
- το ίδιο κάνουμε και με τις πιπεριές (τον σπόρο τον πετάμε)
- σε ένα τηγάνι βαθύ τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο
- μόλις αρχίσει να ροδίζει ρίχνουμε τον κιμά και το τριμμένο κολοκυθάκι και τα ανακατεύουμε για λίγο
- στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε
- ρίχνουμε την ψίχα απο τις τομάτες και 500 gr σάλτσα στον τρίφτη pumaro
- προσθέτουμε νερό περίπου 1 νεροπότηρο μεγάλο και περιμένουμε μέχρι το ρύζι να τραβήξει όλα τα υγρά ανακατεύοντας το
- περιμένουμε λίγο να κρυώσει η γέμιση και μετά γεμίζουμε τις πιπεριές και τις τομάτες
- αφού τελειώσει το γέμισμα κόβουμε πατάτες και συμπληρώνουμε τα κενά του ταψιου
- στο τέλος προσθέτουμε ακομη ένα ποτήρι νερό ρίχνουμε ακομη λίγο ελαιόλαδο και αλατίζουμε απο πάνω τα γεμιστά
- τα βάζουμε στον φούρνο για 2 περίπου ώρες γυρίζοντας τα μία φορα, για να ψηθούν και απο τις δύο πλευρές
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου