ΥΛΙΚΑ 1.200-1.300 γρ. μοσχάρι (ποντίκι), σε μπουκιές 1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε κυβάκια 2 πράσινες πιπεριές, σε λωρίδες 2 κόκκινες πιπεριές, σε λωρίδες 2 κίτρινες πιπεριές, σε λωρίδες 1 ποτήρι του κρασιού ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο 1 κιλό ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 Κουταλακι ζάχαρη ½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας και τα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το ούζο ή το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη και νερό τόσο όσο να καλύψει το φαγητό. |
Αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να βράσει για περίπου 45 λεπτά ώσπου να χυλώσει. Περίπου 2-3 λεπτά προτού αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε το μάραθο. Μόλις πάρει 2 βράσεις, είναι έτοιμο. Σερβίρεται ζεστό.
Τips
Σε περίπτωση που δεν έχετε μάραθο, βάλτε λίγο παραπάνω ούζο και πασπαλίστε στο τέλος με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Τηγανητές πατάτες, πουρές ή ένα πιλάφι θα του κάνουν τέλεια συντροφιά.
Αντί για ούζο ή τσίπουρο, του πάει επίσης το μπράντι ή ακόμη και το ουίσκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου