Υλικά :
4 χοιρινές
μπριζόλες
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας γουόστερσος
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
2 φύλλα δάφνη
2 σκελίδες σκόρδο
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι
1 κουταλιά της σούπας γουόστερσος
1 κουταλιά της σούπας θυμάρι
2 φύλλα δάφνη
2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση :
Πριν να τις ψήσουμε, είναι καλό να τις μαρινάρουμε πρώτα σε μια σάλτσα από λάδι, ξίδι, γουόστερσος, θυμάρι, θρυμματισμένα φύλλα δάφνης και ψιλοκομμένο σκόρδο. Ύστερα τις στεγνώνουμε ελαφρά και τις ψήνουμε 5-8 λεπτά από κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος τους, αλείφοντάς τες συνεχώς με μαρινάδα.
Αν έχουν στην άκρη επιδερμίδα από λίπος, πρέπει να τις χαράξουμε σε πολλά σημεία μέχρι το κρέας, αλλιώς θα μαζέψουν και θα στραβώσουν.
Προσέξτε να έχουν κόκαλο, γιατί εκτός από την πρόσθετη νοστιμιά που δίνει στη μπριζόλα το κόκαλο, γίνεται και καλός αγωγός της θερμότητας.
Εξάλλου, το ξεκοκάλισμα – όταν τρώμε τη μπριζόλα – είναι μια ιδιαίτερη απόλαυση.
Ταιριάζει θαυμάσια με σαλάτα που την έχουμε ραντίσει με μια πικάντικη σάλτσα. Αλλά και μια φετούλα λεμόνι είναι απαραίτητη γαρνιτούρα.
Τρώγονται και κρύες με μουστάρδα, με λάχανο ή με πατατοσαλάτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου