ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 βανιλια
Ξυσμα
πορτοκαλιου
1/2 ποτηρι χυμο
200gr γιαουρτι(στραγγιστο)
1/2 κιλο
αλευρι
1 ποτηρι
σπορελαιο
100 γρ τριμμενα καρυδι η αμυγλαλα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Χτυπαμε τους κροκους ξεχωριστα με τη ζαχαρη πολυ
καλα.
Τοποθετυμε σε μια λεκανι το σπορελαιο με το γιαουρτι και ανακατευουμε πολυ καλα.
Κτυπαμε στο μιξερ τα ασπραδια εως οτου γινουν
μαρεγκα.
Ριχνουμε στο μιγμα με το γιαουρτι, λιγο αλευρι λιγη
μαρεγκα
εως οτου τελειωσει το υλικο μας.Τελος τους ξηρους καρπους τριμμενους.
Ανακατευουμε
και το μιγμα με τ αυγα και
ανακατευουμε ολα μαζι .
Εχουμε πασπαλισει το ταψι μας με λιγο βουτυρο και
αλευρι για να μη κολλησει κα ριχνουμε το μιγμα μας στο ταψι.
Προθερμαινουμε το φουρνο μας στους 250 βαθμους και
οταν σβησει το φως κατεβαζουμε τη
θερμοκρασια στους 200 βαθμους.
Πασπαλιζουμε οταν κρυωσει με ζαχαρη αχνη.
!!!!!!!!!!!!!!!!!και του χρονου!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή