Σελίδες

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΦΑΚΕΣ -2- (NTR)



Τα όσπρια είναι απαραίτητα στη διατροφή μας.....
 είναι καλό να τρώμε όσπρια δύο φορές την εβδομάδα. Οι φακές είναι νόστιμες και έχουν βιταμίνες και σίδηρο. 


Υλικά
Μισό κιλό φακες
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Δύο σκελίδες σκόρδο
Δύο καρότα

 8 κούπες νερο
Μία μέτρια πατάτα
Δύο δαφνόφυλλα
Μία κουταλιά της σούπας αλάτι
Μία κουταλιά του γλυκού ρίγανη
Μισή κουταλιά του γλυκού   πιπερι
Μισό φλιτζάνι χυμό ντομάτας
Μισή κούπα ελαιόλαδο



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τη φακή μας και την πλένουμε. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά την πατάτα, τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο μας. Τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια ή σε ροδέλες. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και προσθέτουμε μέσα τη φακή. Αφού πάρει μία πρώτη βράση, πετάμε το πρώτο νερό. Προσθέτουμε οχτώ ποτήρια ζεστό νερό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τα καρότα. Αφήνουμε να βράσουν καλά. Τουλάχιστον για μία ώρα. Στη συνέχεια και αφού βράσει η φακή μας, προσθέτουμε τα δαφνόφυλλα, το αλάτι, τη ρίγανη, το χυμό ντομάτας και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. Αφήνουμε να πάρουν ακόμη μία βράση. Στο τέλος λιώνουμε την πατάτα μας και ανακατεύουμε με το πίπερι. Αυτό το μείγμα το προσθέτουμε στη φακή μας και ανακατεύουμε. Κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και η νόστιμη φακή μας είναι έτοιμη.
Στο σερβίρισμα είναι καλό να προσθέσουμε μία κουταλιά της σούπας ξύδι σε κάθε πιάτο. Έτσι αφομοιώνεται καλύτερα ο σίδηρος.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου