Σελίδες

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΦΑΚΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ (NTR)







ΥΛΙΚΑ


1½ φλιτζάνι φακές
1½ φλιτζάνι ρύζι (τύπου καρολίνα)
4 μεσαία κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες )
200 γρ. ελιές θρούμπες
1/2 φλιτζάνι λάδι
Aλάτι, πιπέρι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Kαθαρίζουμε προσεκτικά τις φακές  και τις αφήνουμε στο νερό να μαλακώσουν.


 Σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό, προσθέτουμε αλάτι και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσουν. Στη συνέχεια, τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Tσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και τις ελιές και τα βγάζουμε. Σοτάρουμε και το ρύζι. Αφήνουμε το ζουμί από τις φακές (4 φλιτζάνια) να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να ψηθεί. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις φακές και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα τηγανισμένα κρεμμύδια και τις ελιές.


Καλη Ορεξη.


TIPS
Tο ιδανικό είναι να έχουμε αφήσει τις φακές στο νερό από το βράδυ για να αρχίσουν να βγάζουν το φύτρο τους. Aν, ωστόσο, δεν προλαβαίνουμε, ένα δίωρο αρκεί για να μαλακώσουν και να ψηθούν καλά.
Tο ζουμί από τις φακές πρέπει να βράζει, στην περίπτωση που θέλουμε το ρύζι να πα-ραμείνει σπυρωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου