2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
3 μήλα
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1 φλυτζάνι καρύδια
1/2 βιτάμ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από ενα λεμόνι
4 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε ένα ταψάκι το βούτυρο και το λιώνετε στο φούρνο για 2-3 λεπτά
Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε είτε σε ροδέλλες είτε σε μισοφέγγαρα αφαιρώντας τα κουκούτσια
Τα στρώνετε στο ταψί καλύπτοντας όλο το ταψί με μήλο
Πασπαλίζετε με την ζάχαρη, την κανέλλα και τα καρύδια
Βάζετε το ταψάκι πάλι στο φούρνο για 10 λεπτά
Κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτετε τους κρόκους από τα αυγά
Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαρέγκα
Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μπολ με την ζάχαρη και ανακατεύετε
Προσθέτετε το αλεύρι
Χτυπάτε μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη
Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα ομοιόμορφα
Ψήνετε για 1 ώρα περίπου
Όταν είναι έτοιμη την βγάζετε από το ταψί για να έρθουν τα μήλα από πάνω.Αν θελετε μπορειτε να τοποθετησετε αχνη ζαχαρη πριν βγαλετε τη Μηλοπιτα απο το ταψι(για πιο γλυκια).
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου