Υλικά
Τα πέταλα από 5-6 τριαντάφυλλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
½ φλιτζάνι νερό
Χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Φρόντιζουμε να κόψουμε το κάτω λευκό άκρο τους.
Τοποθετουμε τα ροδοπέταλα σε μια κατσαρόλα, και τρίβουμε με τη ζάχαρη με τα δάχτυλά μας ώσπου να μαραθούν.
Άφησέ τα δύο ώρες .
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και τα ζαχαρωμένα τριαντάφυλλα σε σιγανή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας μην κολλήσουν.
Μόλις πάρουν μια βράση πρόσθετουμε το χυμό λεμονιού και κατέβαζουμε από τη φωτιά. Αποθήκευσε το γλυκό, αφού κρυώσει, σε αποστειρωμένο στεγνό βάζο, κλεινουμε πολυ καλα.
Ειναι ενα εξυπνο ευκολο γλυκο κουταλιου , που θα υπαρχει παντα στην κουζινα σας.
Καλη Επιτυχια.
Στο ενα κιλο ροδοπεταλα ποση ζαχαρη βαζω
ΑπάντησηΔιαγραφή750γρ.ζαχαρη
ΑπάντησηΔιαγραφήΕνω στα υπολοιπα γλυκα κουταλιου...στο ενα κιλο =καρπου=βαζουμε 1200 γραμμαρια ζαχαρη.....
ΑπάντησηΔιαγραφή