Σελίδες

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Μοσχάρι κοκκινιστό (NTR)



Υλικά
\

1 κιλο  μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
1κιλο ώριμες τομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί Πουμαρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ξυλάκι κανέλα
6-7 κόκκους μπαχάρι
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο και να αντικαταστήσουμε την κανέλα με μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
Επίσης μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 φύλλα δάφνης και 2-3 γαρυφαλα.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρέας.
Προς το τέλος ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να τσιγαριστεί.
Προσθέτουμε την τομάτα  μαζί με ένα φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι την κανέλλα και το μπαχάρι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει, για 1 1/2 με 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κοκκινιστό με πατατες η ρυζι.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου