Υλικά
1 ποτήρι νερού Λαδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι ψιλό
2,5 ποτήρια νερού ζάχαρη
4 ποτήρια νερού νερό
1 ξυλάκι κανέλα
φλούδα ενός πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σκόνη
1 φλιτζάνι αμύγδαλα άσπρα
Εκτέλεση
Βράζουμε πρώτα πέντε λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας.
Σε κατσαρόλα που δεν κολλάει βάζουμε το λάδι και τη φλούδα πορτοκαλιού μέχρι να κάψει. Αφαιρούμε τη φλούδα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε υπομονετικά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καβουρντιστεί και να γίνει πιο σκούρο.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και, με προσοχή γιατί πιτσιλάει, το σιρόπι.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Σερβίρουμε σε φόρμα.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου