Σελίδες

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Χαλβας με Σοκολατα Της Γιαγιας~3~ (NTR)





ΥΛΙΚΑ

1/2 κούπας αραβοσιτέλαιο
1/2 κούπας σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Σιρόπι

1 κούπα ζάχαρη
2 κούπες νερό
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ροδόνερο
1/2 ξυλάκι κανέλας
2 γαρύφαλλα

Γαρνίρισμα

κουβερτουρα
σιρόπι σοκολάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε πρώτα όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το ροδόνερο να βράσουν για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε το ροδόνερο και κατεβάζουμε.

Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το αραβοσιτέλαιο να ζεσταθεί,ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι και καβουρντίζουμε καλα, πολύ καβουρντισμένος.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνουμε προσεκτικά το σιρόπι,ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει μια πηχτή κρέμα.
Αποσύρουμε,γεμίζουμε μια φορμα με το σιροπι σοκολατα μετα το μιγμα και αφηνουμε να παγωσει καλα. Αφηνουμε λιγο  ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και σερβιρουμε.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου