Υλικά
1 ποτήρι νερού λάδι
1 ποτήρι νερού κρασί λευκό ξηρό
λίγο αλάτι
1 κιλό αλεύρι περίπου
καθαρισμένο ηλιόσπορο
Εκτελεση
Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, τον ηλιόσπορο και αρχίζουμε να προσθέτουμε τον αλεύρι λίγο - λίγο μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Στρώνουμε κόλα ψησίματος σε ταψάκια για κουλούρια και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα. Μπορουμε να πλασουμε και ομοιομορφα τη ζυμη κα να χαραξουμε ισια μπαστουνακια αν δε θελουμε να κανουμε σχηματα.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου